Vali Güngör Azim Tuna’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Savaşlar anlaşmazlıklar ayrılıklar karşısında gücü ve güvenilirliği ile hakkaniyeti esas alan bir duruşa sahip ülkemizde Ramazan Bayramı'nın

Dargınlıkların Unutulduğu Bir Bayram Dilerim
Beraberliğimiz Daim Olsun
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Milletimizin sesinin her zamankinden daha gür bir şekilde yankılandığı 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nden sonra her alanda bir dirilişi yaşayan ülkemizde feyiz ve bereketlerle gelen Ramazan ayını sevdiklerimizle, yani hemşehrilerimizle aynı gönül sofrasında idrak etmenin huzur ve mutluluğu içindeyiz. Birbirimizi sevmekten başka ücret istemeyen bir Peygamber’in ümmeti olarak Allah’ın bizi birbirimize bağladığı bağları kuvvetlendirmek için bayramlar en güzel vesiledir. Oysa Ramazan demeden, bayram demeden içeride ve dışarıda yüce devletimizin itibarını hedef alan; şaibelerle, fitnelerle millî iradeyi gölgelemeye çalışan karanlık oyunlar devam etmektedir. Bu tür sonu hüsran olan ihanet çabalarını; aziz milletimiz tarih boyunca basireti, feraseti ve sağduyusu ile akamete uğratmıştır.

Kudretli iradesini tecelli ettiren milletimizin teveccühü ancak sadakat çizgisinden ayrılmayanlaradır. Bu hususta İlahi emirle “Hz. İbrahim’in ateşinin serin ve selamet” olduğu Şanlıurfa’mız, Nemrutların kötülük ateşinin söndüğü, kendisine sığınan kardeşlerine de huzur ve güven veren bir şehirdir. Ramazan ayı ile birlikte taçlanan millî ve manevi değerlerimizle kardeşlik, dayanışma ve infak gibi insanî hasletler Şanlıurfa’da en güzel şekliyle ifadesini bulmuştur. Kendisine göç edenleri sevip koruyan Şanlıurfa; Ensar ruhunun hâlen yaşadığının önemli bir kanıtıdır.

Bugün sınırlarımızın ötesinde ve Ortadoğu’da; Haram Aylarına rağmen, on bir ayın sultanı Ramazan’a rağmen masum canlara yaşatılan vahşetler karşısında Asım’ın nesli olarak Mehmet Akif’le aynı feryadı ediyoruz:

“Hayalimden geçerken şimdi, fikrim hercümerc oldu.

Selahaddin-i Eyyubi'lerin, Fatih'lerin yurdu..”

Bu üzücü tablo karşısında; ecdadın yönetim mirasının neşvünema bulduğu ve millî iradenin hâkimiyeti ile her zamankinden daha güçlü olan Türkiye’miz; birleştirici ve yapıcı bir rol üstlenerek mazlumların ümidi olurken değerli Şanlıurfalı halkımız da mazlumlara bütün samimiyetiyle kucak açmıştır.

Adı “İnsan” olan surede “iyileri”, “yetime seve seve yedirir” şeklinde tarif eden Kuran-ı Kerim’de; yetime, yolda kalmışa, yoksullara iyilik yapmak emredildiği hâlde savaş, afet, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle korumasız kalan insanların çoğunun İslam coğrafyası üzerinde bulunması ne büyük bir acıdır! Özümüze dönmeli, kendimize gelmeli; şahsi menfaatler üzerine değil, ahirete uzanan bir vizyonla gündemimizi belirlerken, cennet vatanımızı 15 Temmuz’da darbecilere karşı koruduğumuz gibi bundan sonra da millî birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz.

Bizi biz yapan millî ve manevi değerlerimize bağlı kaldığımız oranda varız ve aziz vatanımızda birliğimize, dirliğimize kast edenlere; kaos ortamı oluşturmak için her fırsatta tetikte bekleyenlere karşı uyanık olmalıyız. Bu bakımdan bayramlar, birlik ve beraberliğimizin değerini en iyi anladığımız günlerdir.

Bayramda dost, akraba ve komşularımızı ziyaret etmek; kimsesiz çocuklarımızın ve yaşlılarımızın yüzlerini güldürmek, bizi güçlü kılan millî ve manevi değerlerimizin taçlandığı Ramazan Bayramı’nın manasına uygun olacaktır.

Şanlıurfalı hemşehrilerimizin huzur ve güven içinde bir bayram yaşaması için güzel şehrimizde bütün tedbirler alınmıştır. Bayramda görev yapacak tüm güvenlik görevlilerine, zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor; bayramlarını tebrik ediyorum.

Gönüllerin sevgiyle birbirine yaklaştığı; küslüklerin, kırgınlıkların olmadığı bir bayram ümidiyle Şanlıurfalı hemşerilerimin ve tüm İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

23 Haz 2017 - 13:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.