Urfalı Vekil Meclisin Kürsüsünde Meydan Okudu

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında söz alan terörist başı Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan

afatsum
Haber albümü için resme tıklayın

TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kayyum atamalarına ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

"İSTANBUL VE ANKARA'YA KAYYUM ATAYAMAYACAKLAR"

"İlk başta YSK eliyle saldırdılar. Sonra büyük bir marifetmiş gibi 28 belediyemizi gasbettiler" diyen Öcalan, "Yıllardır bu halk dimdik ayakları üzerinde durmuştur. Biz biliyoruz; bu belediyelere yapılan saldırı Kürt belediyeleri olduğu içindir. İstanbul ve Ankara'ya kayyum atayamayacaklar. Orada Kürt halkı dengeleri değiştirdi ama büyük metropoller olduğu için güç getiremeyecekler. Çünkü orada Türk halkının da iradesi var. Biz bunları halkımıza anlatacağız" dedi.

"SAYIN ÖCALAN KONUŞMANIZI TOPARLAYIN"

Ömer Öcalan'ın konuşma süresinin bitmesiyle Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, "Sayın Öcalan konuşmanızı toparlayın" diyerek HDP'li vekili uyardı.

13 Ara 2019 - 01:26 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.