Urfa’da GAMER Devrimi, Yıl Sonunda Açılacak

Şanlıurfa'da Acil ve Afet Durum Yönetimi İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Yapımı tamamlanma aşamasında olan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), Maşuk'ta bu yılsonuna doğru devreye girecek.

Şanlıurfa Valiliği, ilgili kurumlara birer yazı göndererek, bu merkezde altyapı çalışmalarını tamamlamalarını istedi. Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112, Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve AFAD’ı bir çatı altında buluşturacak. Diğer bakanlık, kurum ve kuruluşlar da GAMER’e eklemlenecek.

Acil durumlarda güvenlik hizmetlerinin etkin biçimde yürütülmesini ve bu anlamda koordinasyon sağlanmasını amaçlayan GAMER, 7 gün 24 saat esaslarına göre hizmet verecek. Kamu düzenini korumak anlamında önemli bir rol üstlenecek olan GAMER aynı zamanda kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, trafik hizmetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamakla yükümlü olacak.

GAMER'in başında, Vali Abdullah Erin başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin yanı sıra uygun görülen sivil toplum kuruluşu, özel sektör ile diğer temsilcileri bulunacak. GSM, uydu ve telsiz bileşenleri ile emniyet ve jandarma bölgelerindeki bilgi, veri ve görüntü sistemleri entegre edilecek. İnsanların yoğun olarak kullandığı risk oluşturan mekânlardan kesintisiz ve güvenilir bir görüntü sağlanacak. Böylece tek merkezden yönetilen bilgi ve iletişim alt yapısı oluşturulacak. Bütün verilere 7 gün 24 saat süreyle ulaşılabilecek.

İhbarlar GAMER’de değerlendirildikten sonra hangi birimin görev alanına giriyorsa o birimin ekipleri alarma geçirilecek.

Cihazların yazılım ve kurulumu milli gururumuz ASELSAN tarafından gerçekleştirildi.

UrfaHizmet

HABER MERKEZİ

17 Eyl 2018 - 11:02 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.