Urfa’da Belediye Başkanları Sınıfta Kaldı

Yerel seçimlere az bir zaman kala Şanlıurfalılar belediye başkanlarının performanslarını değerlendirdi. Nabzını yokladığımız vatandaşlar ilçe

Urfa’da Belediye Başkanları Sınıfta Kaldı
Vatandas
Video için play'e tıklayın

30 Mart 2019 yerel seçimlerine aylar kala ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı. Oldukça hareketli zamanların yaşandığı bu dönemde vatandaşlar ne diyor, onlar ne istiyor ve mevcut belediye başkanlarından memnun mu diye vatandaşın nabzını yokladık. Şanlıurfa’nın ilçeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye başkanın yaptığı çalışmalardan memnun olmayan vatandaşlar, beklenen hizmetlerin Şanlıurfa geneline aktarılmadığını söyledi. Şanlıurfa’nın en büyük sorunun trafik olduğunu belirten bazı vatandaşlar, bu alanda yapılan projelerin olduğunu ama projelerinde oldukça yavaş yürüdüğünü, vatandaşı bezdirdiğini söyledi. 2019 yerel seçimlerinde mevcut belediye başkanlarını görmek istemediklerini söyleyen vatandaşlar, verilen bazı vaatlerin yerini bulduğunu, projelerin hayata geçirilmesine rağmen geleceğe dönük değil günü kurtarma projeleri olduğunu söylediler.

Öte yandan aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşların mevcut ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediye başkanında memnun olmadığı şikâyetlerde görülen o ki mevcut başkanların Şanlıurfa’daki karnesi zayıf.

‘Yapılacak denilen hiçbir şey yapılmadı’

Vatandaş Nabi Avcı, “şimdiye kadar o kadar yorumlar ve vaatler verildi, bu yapılacak şu yapılacak diye ama bir şey yapılmadı. Artı yollar yapılmadı her yer kapalı duruda. Kendim karaköprü ilçesinde oturuyorum, Bahçelievlere gelene kadar ne çileler çekiyoruz. Yollar kapalı trafik durma noktasına geliyor. Büyükşehir Belediyemizin bir an önce bu yolları yapmasını istiyoruz ve yapılan çalışmaları da beğenmiyoruz.” dedi.

‘Şehir pislikten geçilmiyor’

“Havaların serinlemesine rağmen Karaköprü ilçesinde sivrisinekten oturamıyoruz, ondan dolayı hiç çalışma yok yani.” Diyen Nabi Avcı, “Bende AK Parti’ye oyumu veren bir vatandaşım eğer belediyelerin çalışmaları böyle devam ederse ben oyumu vermeyeceğim. İlçe belediyelerin hizmetlerinden de memnun değiliz, Bahçelievler’e bakıyorsunuz pislikten geçilmiyor. Buradaki iş yerlerine denetim yok, herkes kendi kafasına göre fiyat belirliyor, fahiş fiyatlar biçiliyor. Bana göre büyükşehir belediyesine ve ilçe belediyelere ait zabıta ekipleri görevlerini tam olarak yapmıyor. Ben her yeri dolaştığım için baktığınızda esnaflar her yeri işgal etmiş kaldırım diye bir şey orta da kalmıyor ondan dolayı o yaya kaldırımdan geçemiyorsunuz. Bahçelievler’e baktığımızda esnaflar yol kenarına tabelalarını koyuyorlar başka bir araba gelip yanaşamıyor. Tüm bu yaşananların yanında esnaf ile vatandaşlar arasında kavgalar meydana geliyor.” Diye konuştu.

‘Trambüse harcanan para boşuna gitti’

Bakkal Ramazan Sarısungur

, “

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin şuan ki çalışmaları bütün esnafımızı çok sıkıntıya koymuş durumda. Yapılan projeler yani Trambüs eğer böyle bir proje yapılacaktıysa körüklü araçlara ne gerek vardı. Trafik şehir genelinde alt üst olmuş durumda. Trambüse verilen paranın belli bir kısmı ile Balıklıgöl’den abiye kadar belli evler alınırdı, yol genişletilmesi yapılırdı yerin altına da normal Ankara ve İstanbul gibi illerdeki gibi treni döşerdiniz yollar rahatlar herkes gidip gelirdi. Trambüse harcanan paramız çöpe atıldı resmen. İlçe belediyelerine baktığımızda mesela ben Eyyübiye ilçe sınırları içerisindeyim ama buradaki çalışmalar normal çok büyük bir atılım yok ama normal bir seviyede ilerliyor. Bizde kendi gözlerimizle görüyoruz, yapılan projelerde çalışmalar çok ağır işliyor, zaten trafiğimiz yoktu, sıkıntı içindeydi bu hal ile daha büyük bir sıkıntının içine düştü. İnşallah biran önce yetkililer bu soruna el atıp hassas bir şekilde üzerinde durması ile bitirilir projeler. Verilen sözler yerinde tutuluyor, verilen vaatler yerine getirilir ama öyle bir proje yapılması lazım ki geleceğe yönelik olması lazımdır. Bu sene Trambüsü getireyim iki sene sonra bunu kaldırayım treni getireyim mantığı ile olmuyor paramız çöpe gidiyor.” dedi.

‘Çarşıda park sorunu had safhada’

Vatandaş Ferhat Taşdemir

, “

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde memnun değiliz hizmet yok verilen proje hiçbiri yerine getirilmedi, yapılan projeler yarıda kalmış para yok. Yollar tıkanmış kavşak emniyetin oradaki Urfa’nın merkezde gelen yollar hepsi kapalı. Oradaki öğrenci servisleri zaten hani bizim öğrenciler bile okula geç kalıyor vatandaş kendi imkânlarıyla oradan buradan girip 10 dakikalık yol sana 40 dakika 55 dakikada bir buçuk saatti zaman bulan yolar var. Çarşıya gelindiği zaman çarşıdaki park sorunu has saffa da çözüm yok yıllardır da devam ediliyor yollar tıkanmış vatandaş o trafiğini sinir ile birbiriyle kavga etme durumuna geliyor.” Şeklinde konuştu.

‘Şanlıurfa’daki Parkomatik sisteminin kalkması lazım’

“Urfa’da Karaköprü biraz hizmet ediliyor o da kendi imkânlarıyla oradaki vatandaş da duyarlı diye bir şey olduğunu da belediyeye bildiriyor belediye gece 23:00’de adam gönderiyor göndermeye çalışıyor. Bekledim Çarşıdaki Urfa Park sistemi onun kalkması lazım park sistemin kalkması trafiği %30 hareketlenir Yani bu bir çözümdür en azından. Vatandaş dışarıdan Balıklıgöl turistik merkezine geliyor park yeri bulamıyor, Affedersin tuvalet bulamıyorum bayan camideki Tuvalete gidiyor bir Bayan Camiye gider mi? Turistik yerde olduğumuz için Balıklıgöl var olduğu sürece turistimiz bitmez yerli Türkiye'de belki İstanbul'dan sonra en çok Urfa'ya geliyor. Biz bunu kıymetini bilmiyoruz bunun farkında değiliz ama Urfa'nın şimdi gelirin %80'ni turiste bağlı. Eski çarşılar aşağı çarşı isot, fıstık, fıstıklı Sucuk satıyor çerez Urfa'da yetişmiyor ama Urfa'nın sattığı çerez hiçbir yerde satılmıyor. Ama diğer günlerde boş bir Cumartesi Pazar turist geliyor oraya ama Oda ful çekiyor diğer zamanlarda da orada esnaf kan ağlıyor dolar yükselmiş davasından Piyasalar karmakarışık domates kilosu 6 lira 7 lira yeşil fasulye 9 lira. Denetleme yok bir gün buraya gelip denetim yapıldığını görmedim. Bazen haberlerde görüyoruz denetleme yapıldı diye haber görüyorum ama ben ona da inanmıyorum.” Şeklinde konuştular.” Diyerek sözlerine son verdiler.

09 Eki 2018 - 09:49 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.