Urfa’da 20 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Muharrem Ayı kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 20 bin kişiye aşure dağıttı.

Urfa’da 20 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Ucuz
Video için play'e tıklayın

Muharrem ayının 10. günü geldi. Muharrem ayı, dört haram aydan biri olup bu ayda yapılan ibadetler daha faziletli olarak ifade edilmiştir. Muharrem ayının 10. günü ise Aşure günü olup, İslam âlemi açısında birçok önemli olayların gerçekleştiği bir gündür. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de şehrin farklı yerlerinde bulunan 6 noktasında 20 bin kişiye aşure dağıtımı yapıyor. Gerçekleşen aşure etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanın eşi Sema Çiftçi ve Şanlıurfa İl Müftüsü katıldı. Yapılan duanın ardından Aşure dağıtımı gerçekleşirken büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi’de vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı.

Aşure dağıtımından önce kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfalılar olarak toplumun kardeşliğine inanan ve kol kola gezmeyi seven bir toplum olduklarını söyledi.

‘Size iyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz’

Başkan Nihat Çiftçi konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Bugün birçok noktada gerek hastanelerimizde, gerekse çarşılarda çünkü esnafımız dâhilinde Ahilik Haftasını hep birlikte kutladık şimdi de aşure dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Biz Şanlıurfalılar olarak toplumun kardeşliğine inanan, kardeşi ile kol kola giren bin yıllardır huzur içinde kardeşlik içinde yaşadığı tüm renkliliği ile gerçekten omuzlarda taht bıraktığı bir yaşam şekline sahibiz. Şanlıurfa’da Türkü ile Kürdü ile Arap’ı ile her huzuru ile mükemmel bir şehir. Her ilçemiz ayrı bir değere sahip, Şanlıurfa merkez tüm ilçelerini kucaklıyor ve toplumdaki kuru ekmeği aynı aşuredeki renkleri mükemmel bir ortam oluşturuyor. Onun için rabbim birlik ve beraberliğimizi bozması, ülkemiz için toplumumuzun kaynaşması bir arada olması bayrağına, devletine, milletine sahip çıkması önemlidir. Vatan ve vatan sevgisi böyle bir şeydir. Kardeşiniz olarak bizlere verdiğiniz sorumluluğu mümkün mertebe size hizmet olarak getirmenin gayreti içerisindeyiz. Hatalarımızda olabilir, günahlarımızda olabilir ihmal ettiğimiz kardeşlerimizde olabilir bunlar işin doğasında olan şeyler ama işin şu yanı varken size iyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi hep birlikte inşallah şu güzel ve lezzetli aşureyi dağıtacağız.” Dedi.

20 Eyl 2018 - 16:24 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.