“Urfa Medeniyet Alanında Hafızamızda Önemli Bir Yere Sahiptir"

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 1-7 Ekim 2018 Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış

“Urfa Medeniyet Alanında Hafızamızda Önemli Bir Yere Sahiptir"
Video için play'e tıklayın

Urfa Türkiye’de Gastronomi anlamında ön plana çıkmış olsa bile İslam medeniyetinde yetiştirmiş olduğu âlimler ve üretmiş olduğu kitaplar ve Şehzadeler yönünde çok müstait bir yere sahiptir diyen, Argun, Gönlümüz aslında Urfa’nın inanç turizminde bu alanda ülkemiz alanında, ulusal alanda çok fazla ön plana çıkması ve hak ettiği yere gelmesidir” diyerek konuşmasına devam etti.

Birçok Şehrimizde Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Peygamberler şehri olan Urfa’da bulunmakta büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, “Bugün Türkiye'nin Urfa'da olduğu gibi birçok şehrinde birçok noktasında camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor. Her yıl içerisinde bulunduğumuz hafta içereninde Türkiye'de camiler hayatımızdaki yeri önemli oynadığı roller ve bu camilerde görev yapan din görevlisi hocalarımızla alakalı bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir hafta oluşan etkinlikler düzenleniyor, kutlanıyor. Şu anda bizde Urfa’dayız, Urfa’da görev yapan Diyanet İşlerine bağlı Müftülüğümüze de bağlı görev yapan imam kardeşimiz, müfrezin kardeşimiz, kuran kursu hocamızla birlikte bu haftanın önemine dair toplantılar gerçekleştireceğiz. İslam medeniyettin cami merkezi tarih boyunca böyle olmuştur. Camilerin sosyal hayatımızdaki yeri ve önemini tekrardan halkımıza anlatmak ve örnek teşkil edecek din görevlilerine ihtiyacımızı hatırlatmak amacıyla şuanda buradayız” dedi.

“ Özelikle Urfa’yı Tercih ettim”

Ben özellikle Urfa’yı tercih ettim diyen Argun, “Hakikaten din adamı, din görevlisi aynı zamanda din gönüllü esasında yapılarak olması gereken bu meslek aslında düzgün bir şekilde icra edildiği zaman toplumun ıslahı için, refahı için yeri dolduramaz hizmet için ifade eder. Değişik üst görevdeki hoca arkadaşlarımız değişik ilerde görev almadılar bende Urfa’yı tercih ettim. Urfa Türkiye’de Gastronomi anlamında ön plana çıkmış olsa bile İslam medeniyetinde yetiştirmiş olduğu âlimler ve üretmiş olduğu kitaplar ve Şehzadeler yönünde çok müstait bir yere sahiptir. Gönlümüz aslında Urfa’nın inanç turizminde bu alanda ülkemiz alanında, ulusal alanda çok fazla ön plana çıkması ve hak ediği güzel yeri kazanması için çalışmalar yapmak. Hakikaten bu anlamda Urfa’nın medeniyet alanında hafızamızda çok önemli yeri var bizlerde Diyanet İşler Başkanlığı olarak ülkemizin diğer birimleri inşallah bu üstü örtülmüş unutulmaya yüz tutmuş önemli mirasını gün yüzüne çıkarma faydalı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’mız bugün hakikaten özellikle müftülüğümüz için önemli bir günü yaşıyor İhsan Açık, Tabi ki, Diyanet İşler Başkan Yardımcımız Selim Aydın Hocama Şanlıurfa’ya teşrif ettiler, çok teşekkür ederiz. Şanlıurfa’mız bugün hakikaten özellikle müftülüğümüz için önemli bir günü yaşıyor. Mutlu bir günü yaşıyor ve bu önemli günü camiler haftası ve din görevliler haftasını başkan yardımcımızın bizim ilimizde geçirmek isteği ve buraya gelmesi bizim için bir onurdur ve şereftir kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun amacımız şu din hizmetinin daha verimli bir şekilde neler yapabiliriz veya şuana kadar neler yapabiliriz. Artık eksiklerimizde ihmallerimizle bu noktada ilanlarımızı duyuruyoruz işte bazen camide çocuk diyoruz cami engelliler diyoruz bazen cami kadın ve aile diyoruz bugün bir ihmalimizde şu kendi personelimizi bazen ihmal ediyoruz işte imamımızın müezzinimizin günde 5 vakit ezan okuyan müezzin devamlı olarak halkın önüne çıkan imamımızın ihmal ediyoruz. Müezzinimizi ihmal ediyoruz. Kendi personelimiz acaba din hizmetinde neler yaptığı ne gibi eksikler olduğu bir nevi kendi işimizde bir muhasebeye çekiyor. Bugün bu hafta bir nevi kendi açımızdan bu muhasebesinden başkan yardımcımızın da bizim için bir onur oldu. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum ve inşallah haftamız bizim din hizmetini daha verimli ve daha güzel yapabilmemize vesile olur inşallah” dedi.

03 Eki 2018 - 16:14 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.