Urfa'da Mevlid-İ Nebi Haftası Başladı

Şanlıurfa İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamanın ardından yoğun katılımla kortej yürüyüşü

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen Mevlid-i Nebi Haftası 2018 yılında "Peygamberimiz ve Gençlik" temasıyla yurdun her köşesinde kutlanırken, Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan Dergah caminde basın düzenledi.

Basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Müftüsü ve İlçe Müftülerinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Mevlid-i Nebi haftası için düzenlenen programı açıklayan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, “Şanlıurfa İl ve İlçe Müftülükleri koordinatörlüğünde “Mevlid-i Nebi Platformu” oluşturuldu. Oluşturulan platformda; Şanlıurfa İl ve İlçelerinde Mevlid-i Nebi Haftasını dolu dolu geçirilmesi planlanmıştır. Mevlid-i Nebi haftası içerisinde İlimiz genelinde; Harran Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen I. Uluslararası Mevlid-İ Nebi Sempozyumu 19 Kasım Pazartesi günü 9.30’da başlayacaktır. Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak 24 Kasım Cumartesi günü ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi’ Mehmet Kapukaya hocamız konferans vermek üzere şehrimize teşrif edeceklerdir ”dedi.

Her ilçe müftülüğümüzün ayrı ayrı tertip ettiği “Mevlid-i Nebi Peygamberimiz ve Gençlik” konulu programlar icra edilecektir diyen Taştan, “İl ve İlçemizde bulunan muhtelif okullarımız aynı şekilde Mevlid-i Nebi haftasını kutlayacaklar. Şanlıurfa İl Müftülüğü koordinasyonunda, İl Merkezinde ve İlçe Müftülüklerimizin kendi bünyesinde, ilçede bulunan okullarda yapılacak program sayısı 19-26 Kasım tarihleri arasında 162 adet tertip edilen program vardır. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle yapılması muhtemel programların arasında; hastane ziyaretleri, Kızılay’a kan bağışları, yetimhane ziyaretleri planlanmaktadır.” diye konuştu

Haber:Ayhan Kesici

18 Kas 2018 - 14:37 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.