UNESCO Dünya Miras Listesinde Urfa Rüzgarı Esecek

Milliyet yazarı Abbas Güçlü Pazar günkü yazısında Urfa'nın turizm değerlerine dikkat çekti.

Urfa'nın Dünya Mirası listesine giren değerlerinin yakın bir zamanda 3'e çıkabileceğine dikkat çeken Güçlü, 'Gidip hala görmeyenler varsa gerçekten büyük eksiklik' görüşünü dile getirdi.

Abbas Güçlü'nün Urfa'daki turizm izlenimleri şöyle:

''Harran ve Şanlıurfa Yerleşimleri adıyla 2000’de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınan Balıklıgöl’ün, asıl listeye alınması için çalışmalar hızlandırıldı. Dünyanın “En büyük doğal akvaryumu” olarak nitelendirilen Balıklıgöl’ün asıl listeye alınması için kent adeta seferber olmuş durumda.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Koruma Amaçlı İmar Planı ile Balıklıgöl Alan Yönetim Planı hazırlamış. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yerleşkenin asıl listeye alınması için başvuruda bulunacakmış.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, UNESCO tarafından talep edilen Balıklıgöl Alan Yönetim Planı’nın hazırlandığını, söz konusu çalışmayla sadece Balıklıgöl’ün değil, çevresinde yer alan hanlar, pazarlar ve tarihi Urfa Kalesi’nin de yönetim planının ortaya çıktığını söylemiş.

Balıklıgöl’den sonra konik kubbeli evleriyle tarihi Harran ilçesinin de UNESCO listesine alınması için çalışmalar yapılacağı, böylece Balıklıgöl, Göbeklitepe’den sonra Şanlıurfa’nın UNESCO kalıcı listesinde üç varlığı olacağı belirtiliyor.

Gelen bilgiler bu yönde. Hâlâ gidip görmeyeniniz varsa, gerçekten de çok büyük bir eksiklik.

İlk fırsatta birkaç günlüğüne de olsa gitmelisiniz. Gitmişken Göbekli Tepe’yi de mutlaka görmelisiniz...''

Urfahizmet

HABER MERKEZİ

12 Kas 2018 - 12:41 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.