Ulaşım Zirvesi Kapsamında 160 Ülke Urfa’ya Geliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi gündemdeki konular hakkında basın Mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ulaşım Zirvesi Kapsamında 160 Ülke Urfa’ya Geliyor
Gelde gülme
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlediği basın açıklamasıyla, kentte program ve etkinlikleri değerlendirdi.

Belediye başkanlığının yoğun bir dönemini yaşıyoruz diyen Çiftçi, “Özellikle kamuoyu anlamında ve Şanlıurfa’mız için çok önem arz eden pogromlar icra ediliyor. Bu programlar neticesinde kamyonun bilgilendirmek istedik. Bende yurt dışında olduğum için bugün itibariyle Şanlıurfa’dayım. 15 Kasım perşembe günü başlayan müzik sempozyumu var"dedi.

"Şanlıurfa Bir Müzik Şehridir"

Çiftçi, "Şanlıurfa’mızın renkliliğinin ortaya çıkması açısından da alan uygulamaları, canlı performans uygulamaları yapılıyor. Şanlıurfa bir müzik şehridir. Geçmişinde gururla bahsedeceğimiz müzik alanında sanatçılarımızı yetiştiren bir şehir. Bizler büyükşehir belediye başkanlığı dış strateji ilişkiler daire başkanlığımız olarak birleşim milletler anlamında müracaatlarımız var. UNESCO kültür miras sitesine somut olmaya varlıklar noktasında, müzik şehri olma noktasında müracaatlarımız oldu geçen yıl, müracaatlarımız ön kabul olarak gerçekleşti. Tabi ki, UNESCO surecini ve oradaki kraterleri ve starajerleri sağlamakta emek istiyor. İşte hem kaynak amacı hem de bilimsel kaynakları toplu caz Şanlıurfa da hoyrat ve gazellerinden tutun Kürt müziğine kadar, Arap müziğine kadar ve çok çeşitlilik anlamda bunlar kaynaklarını araştırıyoruz ve topluyuz bunu üniversitedeki hocalarımızla ile birlikte ve yine geçmişte Mehmet Özbek Hocamız gibi Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu gibi eksik değerleri ile birlikte yapıyoruz"dedi.

"19 Bin 42 metrekare Bir Alanda Yaşıyoruz"

Çiftçi," Şehirle dertlenen, vatandaşla dertlenen,"19 Bin 42 metrekare biralanda yaşayan, zengini, fakiri, engeli, yaşlışı genci ve öğrencisiyle ilgilenen, onunla dertlenen ve dolayısıyla bizim sebepler ne olursa olsun diyenler çözüm üretmek için yol almak vatandaşımızın standardını yükseltmek ona yeni bir hizmet yampak herkese el uzatma gibi bir sorumluğumuz var artık bunun yanında halkımla da ilgileneceğim klasik şimdi insanı hedefe koyarım ve Şanlıurfa ticaretini, Şanlıurfa sanayisini, Şanlıurfa’da üniversiteyi sini, bilimi, insan kaynağını ve şehir’cilik yepyeni bir sistem ile halkımızın yanındayız" ifade etti.

"Atık Su Arıtma Tesisi Açılyor"

Çiftçi,"Şanlıurfa Merkez Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki çalışmaların tamamlandı Pazartesi'de Şanlıurfa'nın en büyük yatırımlarından, ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün 3 yılda Şanlıurfa Merkez Atık Su Arıtma tesisini açıyoruz. Bu tesisimiz bölgemizde gerçekleşen en büyük yatırım olarak kayda geçti"dedi.

Ulaşım Zirvesi Başlıyor

Çiftçi, 20 Kasım Salı günü ise Şanlıurfa'nın bu kez Ulaşım Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak, 160 ülkeden ulaşım alanında uzman kişilerin katılacağı zirvenin Şanlıurfa'da yapılmasının bölge açısından çok önemli bir adım oldu. 8 ilçemize araç tesisi yapılacak, salı günü saat 11.00' gerçekleşecek. Tören saat 16.30'da BELSAN Garajımızda yapılacak" sözlerine yer verdi.

Şanlıurfa 2. Ulusal Kitap Fuarına Hazır

Çiftçi, "23 Kasım - 02 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 100'ü aşkın yazarın katılım göstereceği 2. Ulusal Kitap Fuarı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandı. Belirlenen tarihler arasında her gün yazar okur buluşmaları olacaktır."dedi.

Kuveyt Temasları Tamamlandı Sıra Katar Ve Çin'de

Çiftçi, "Temaslarımız çok olumlu geçti ve Kuveytli iş adamlarına Şanlıurfa'ya yönelik yatırım yapma çağrısında bulunduk, zellikle yerelden kalkınma noktamız, gerek tarım, ulaşım, sanayi alanlarında yatırım sözlerini aldık. Bizler kendimizi iyi ifade etmemiz lazım" diye konuştu.

DEDAŞ'a Ödemelerimizi Yapıyoruz

Çiftçi, "Bugüne kadar DEDAŞ'a ödemelerimizi yapıyoruz. Tabi son 3 aydır, gerek vergi maliyetlerini yüksekliğinden dolayı, gerekse de halkımız için Şanlıurfa benim için çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak 82 milyon ödeme yapmış durumdayız. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak da 331 milyon 180 bin TL ödeme yapılmış. Toplam 411 milyon TL, nakit olarak DEDAŞ'a ödeme yapılmış. DEDAŞ bizim için önemli bir kurum, biz taahhüt ve ödemelerimizi yapan bir kurumuz. Çünkü Şanlıurfa'yı temsil ediyoruz, burada ki bütçeyi doğru yönetmemiz lazım. Dün bir girişimleri oldu ama hemen devreye girer girmez çözdük. Bizim 160 milyon TL alacağımız var. Enerji fiyatlarına yüzde yüz zam yapıldı. Biz suya zam yapmadık, biz vatandaşımızın yanındayız. Biz vatandaşın ekonomisini zorlayacak kararlar vermeyiz. Bugünde genel kurulumuz ödemeyi yaptı, bunlar kurumlar arasında olur."şeklinde açıklamasını bittirdi.

16 Kas 2018 - 11:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.