Tuvale Nakşedilmiş Sır Dergah Camiinde

'Tuvale Nakşedilmiş Sır” Kur'an-ı Kerim Sergisi Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından Dergah Camiinde açıldı.

Ressam Ziya Büyük tarafından iki yılda tamamlanan tablonun sergi açılışında konuşan Vali Tuna; Kur’an-ı Kerim’in her harfinin çok kıymetli olduğunu belirterek, okudukça ve anladıkça kıymetinin ne kadar büyük olduğunun anlaşılacağını dile getirdi. Ortaya çıkardığı eserden dolayı Ressam Ziya Buyuk’u tebrik eden Vali Tuna; bu tür çalışmalarla aynı zamanda gönül köprülerinin de inşa edildiğini kaydetti.

Ressam Ziya Buyuk ise; açılış öncesinde tablo hakkında bilgiler vererek, tablonun İstanbul ve Ankara’dan sonra Şanlıurfa’da sergilendiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından beş metrelik tuvale Nakşedilmiş Kur’an-ı Kerim Dergah Cami içerisinde sergilendi.

Sergiye gelen vatandaşlara ayrıca Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kırmızı gül dağıtıldı. Sergi 22 Nisan’a kadar görülebilecek.

21 Nis 2017 - 11:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.