'Turizm Biterse Şanlıurfa Geriye Gider'

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat Şanlıurfa Turizmi ile ilgili yaptığı açıklamada son zamanlarda çıkan haberlere bakıldığında Urfa'da

'Turizm Biterse Şanlıurfa Geriye Gider'
Remo
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da son gündemde olan Göbeklitepe konusuyla ilgili bir açıklamada Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat’tan geldi. Polat, Göbeklitepe konusunda Gaziantep ile ilgili yaşanan olumsuzluklara değinerek, Göbeklitepe’nin merkezinin Şanlıurfa olmasına rağmen, Gaziantep’in konuyla ilgili daha çok çalıştığını ve Anadolu arkeolojinin başkenti olarak tanımlamasının Urfa turizmini olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

‘Şanlıurfa halkı geriye gider’

“Göbeklitepe Şanlıurfa'ya 15 km. uzaklıkta orada çiftçilik yapan çiftçimiz tarafından bulundu.” diyen Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat, “Çeşitli araştırmalar sonucunda kaza çalışmasına başlanmıştır. Kazılar sonucu 12 bin yıl önce inşa edilmiş yerler bulundu. 2019 yılı Göbeklitepe yılı olarak ilan edildi Şanlıurfalı olarak bu karara sevinirken ve bu kararın turizm açısından büyük bir kazanç olmasını beklerken Gaziantep büyükşehir belediye başkanı ve başkan adayı Fatma Şahin Fox TV de İsmail Küçükkaya'nin sunduğu çalar saat programına çıkıyor ve ne hikmetse Göbeklitepe'ye sahip çıkıyor. Sanki Gaziantep'in içindeymiş gibi bütün dünyadaki arkeolojik kazalarının rotasını Gaziantep'e çeviriyoruz ve aynı zamanda Anadolu arkeoloji enstitüsünün başkenti oluyoruz diyor. Göbeklitepe Şanlıurfa'da Gaziantep'te değil Gaziantep'in Göbeklitepe ile ne alakası var Göbeklitepe'nin Gaziantep'te anılması Şanlıurfalılarla dalga geçmektir. Fatma Şahin kendini Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı olarak mı görüyor. Göbeklitepe'nin Gaziantep'te anılmasını uygun bulmuyoruz ve bu konuda tüm siyasi partilerimizden sivil toplum kuruluşlarımızdan bekliyoruz eğer Gaziantep Anadolu arkeolojinin başkenti olarak kabul edilirse bu Şanlıurfa için büyük bir olumsuzluğa neden olur ve turizm biter ve Şanlıurfalı halkımız geriye gider.” Dedi.

‘Şanlıurfa havalimanı atıl duruma düştü’

“GAP havalimanı Türkiye’nin 3. büyük havalimanını Şanlıurfa'da inşa edildi o kadar büyüklükte inşa edilen havalimanı amacı peygamberler şehri, medeniyetler şehri ileri de turizm şehri olacak o nedenle yapıldı.” diyen Polat, “Sabahattin Cevheri'nin dediği gibi Şanlıurfa'ya günde haftada onlarca uçak kalkacak hem Göbeklitepe’yi hem de Şanlıurfa’yı ziyaret edecek ve GAP bölgesinde yetiştirilen tarım ürünlerini Çin'e, Japonya'ya, Almanya götürecek ve orada dolar getirecek petrol getirecek ama maalesef günde bir iki uçak kalkıyor günde iki tane uçak kalkıyorsa ne gerek var bu kadar büyüklükte bir havalimanın yapılmasına eski havaalanı vardı o yeterdi.. Ama biz dedik GAP havalimanı yapılır Göbeklitepe'yi Şanlıurfa’yı dünyaya tanıtırız. GAP havalimanı etrafında biz kargo binaları soğuk hava depoları olacaktı orada en az 500 tane soğuk hava deposu olacaktı düşünebiliyormuşsunuz en az bir soğuk hava deposunda 15 tane işçi çalışsaydı 10-20 bin vatandaşımız iş sahibi olacaktı. Soğuk hava depolarında binlerce ton meyveler stok edilecekti ve dünyanın her tarafına gönderilecekti. Bugün kargo binası Gaziantep'e verildi ve Şanlıurfa havalimanı atık durumdadır günde 1-2 tane uçak iniyor.” Diye konuştu.

Haber: Ayhan Kesici

06 Mar 2019 - 15:21 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.