TÜBİTAK Bilim Şenliği Coşkuyla Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Urfa'da ilki yapılan TÜBİTAK Bilim Şenliği yoğun bir katılım ve coşkulu bir atmosferde

TÜBİTAK Bilim Şenliği Coşkuyla Başladı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ortak paydaşlığı ile Şanlıurfa’da ilki yapılan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği yoğun bir katılım ile açılışı yapıldı.

Yenişehir’de bulunan Turgut Özal Parkı'nda yapılan açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile astronomi dalında 20 farklı atölyenin kurulduğu alanda öğrenciler 65 stantta çalışmalarını sergileyecek. Turgut Özal parkında düzenlenen Bilim ve STEM yarışmaları çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek.

‘Bu tür etkinliklere ağırlık gösterilmelidir’

Yapılan açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sözlerine bu tür etkinliklere daha fazla ağırlık gösterilmesi gerektiği ile başladı. Vali Erin, “Bu tür etkinliklerin Urfa'da gerçekleştirilebileceğini gördük. Oldukça canlı katılımın yüksek olduğu İsto Festivali ve bugünkü şenlikle beraber insanlarımızın bu tür etkinliklere biraz daha ağırlık verilmesi gerektiğini gördük" dedi.

‘Urfa nice bilim adamları yetiştirmiştir’

Yapılan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde oldukça emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Âlim ve bilim adamların otağı olmuş bu şanlı şehir geçmişin birikimin bugüne taşıyabilen ender şehirlerden biridir. Bilimin baş şehir olan Şanlıurfa yazan, öğreten, düşünebilen, bütün birikimini insanlar paylaşan Evrensellik bir şehirdir. 12 bin yıllık tarihe sahip bu kadim topraklar da bugün hepimizin göğsünü kabartan ve özellikle Gençlerimizin rol model olması gereken nice bilim insanlarını yetiştirmiştir. Harran geçmişte yetiştirdiği bilim adamlarıyla batı medeniyetine örnek olmuştur. Batı bu kaynaktan beslenmiştir. Felsefe, bilim, astronomi gibi tüm konularda bizlerden almışlardır" ifadelerini kullandı.

‘12 bin öğrenci birebir eğitim alacak’

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise şenlikle ilgili bilgiler vererek, "Düzenlenen bu etkinlikten 12 bin öğrenci birebir eğitim alacak, 100 bin öğrenci ise faydalanacağını öngörmekteyiz. Böyle bir şenliğe ev sahipliği yaparak bilimi ana vatanına döndürmeyi hedefliyoruz. Öte yandan ekim ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde etkili olan hava sıcaklıkları şenliğin açılış törenine katılan protokol üyeleri ve öğrencilere zor anlar yaşattı. Protokol üyeleri gözlük ve şapkayla sıcaktan korunmaya çalışırken, öğrenciler de kendilerine verilen şapka ve broşürlerle güneşten korunmaya çalıştı. Dakikalarca güneşin altında bekleyen öğrenciler, açılış konuşmalarının sonuna doğru alandan ayrılarak daha serin yerlere geçti ve amfi tiyatro bir anda boşaldı. Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de yağmur ihtimalinden çekindiklerini ancak sıcak bir havayla karşı karşıya olduklarını ifade etti.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması/Mustafa Bayar

19 Eki 2017 - 10:46 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.