Trambüs İle İlgili Beklenen Açıklama Geldi!

Büyükşehir Belediyesi'nin Şanlıurfa'da başlattığı Trambüs projesinde sona gelindi.

Trambüs İle İlgili Beklenen Açıklama Geldi!
ADAM
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Can Hallaç, Trambüs projesinin tedarikçi firması olan Bozankaya A.Ş’yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Can Hallaç, geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da incelemede bulunarak yerli üretim elektrikli otobüsle test sürüşü yaptığı Bozankaya A.Ş tesislerini ziyaret etti.

Tedarikçi firma yetkilileri ile bir araya gelerek Şanlıurfa’ya yapılan trambüs projesi hakkında görüşme sağlayan M. Can Hallaç, sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı projenin gecikmeli olarak devam ettiğini belirtti.

Burada bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Yardımcısı M. Can Hallaç, “Trambüs projemizi yapan Bozankaya şirketimizi ziyaret ettik. Ülke genelinde yaşanan ekonomik durumdan dolayı firmamız uzun süredir Trambüs üretimi ile ilgili ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Bu sıkıntıları gidermek için uzun zamandır taraflar ile görüşmelerde bulunduk. Hamd olsun hepsini çözüm noktasına getirdik, bütün parçalar temin edildi ve şuanda hızlı bir şekilde imalata başlanarak 2 ay içerisinde teslime hazır olacak olan trambüsleri Şanlıurfa’ya göndereceklerini belirttiler. Şanlıurfa’da bir adet trambüs mevcut olup eğitim çalışmaları devam etmektedir"

Trambüs Birçok Ülkede Ve Avrupa’da Kullanılmaya Başlandı

Trambüsler yeni tasarım ve konseptleri ile Avrupa ve diğer ülkelerde hızla gelişen bir sistem olduğunu belirten Hallaç, “Şanlıurfa’nın iklim şartlarına uygun bir proje yaptık. Şunu söyleye biliriz ki Trambüslerimiz son zamanlarda Avrupa ve birçok ülkede hızla yaygınlaşmaktadır. Trambüs projesi Avrupa ve diğer ülkelerde hızla gelişen bir sistem performansı ve ekonomik anlamda raylı sistemlere daha işlevsel. Avrupa’nın birçok şehrinde bu projeler devam etmedir. Projemizi kısa bir sürede toplu taşıma alanında faaliyete koyarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

11 Ara 2018 - 15:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.