Toplumun Yüzde 50’si Fakirleşmiş

CHP'li Mahmut Yazar yaptığı açıklamada Şanlıurfa'daki belediyeleri eleştirerek 'Benim memleketimde hala yoksul fakir vatandaşlarımız

Toplumun Yüzde 50’si Fakirleşmiş
Video için play'e tıklayın

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte iktidar partisi ve muhalefet partileri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır CHP’de olan ve 24 Haziran genel seçimlerinde CHP Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olan Mahmut Yazar, Şanlıurfa’daki mevcut belediye başkanlarını eleştirerek, belediyelerde rant kavgalarının yapıldığını söyleyerek, her geçen gün Şanlıurfa halkının fakirleştirildiğini söyledi.

Yerel seçimlerle ilgilide konuşan Yazar, Şanlıurfa’nın GAP’ın başkenti ve tarım şehri olması nedeni ile hükümetin tarım politikasını da eleştirdi. Köylerden kente büyük göçlerin olduğunu ve bunun en büyük sebebinin de izlenen tarım politikası olduğunu söyledi. bu kapsamda muhalefet partilerin özelikle Şanlıurfa için ortak bir aday çıkarması gerektiğini halkın her kesimine ger görüşüne hitap edebilecek liyakatli bir adayla yola çıkmaları gerektiğini söyledi.

‘Muhalefetler siyasi bir uzlaşma sağlaması lazım’

CHP’li Mahmut Yazar, “Biz Şanlıurfa’da yerel seçimlere doğru giderken Mahmut Yazar ve çok yakın arkadaşlarımla birlikte sivil bir üstünlük oluşturmak Şanlıurfa’da muhalefetteki partilerle sivil toplum kuruluşlarınla demokratik güçlerin hepsiyle görüşüp yerel seçimlerde muhalefet arasında ve muhalefet içerisinde bir siyasi uzlaşma aramaya çalışıyoruz. Eğer memleketimize hizmet etmek için birlik olmamız gerekiyor buda bir mesele memleket meselesidir.” dedi.

‘Şanlıurfa 1970’ten beridir geri bırakılıyor’

Muhalefet partilerin siyasi ideolojilerini çizgilerini kenara bırakıp memlekete hizmet etmek açısından bir araya gelmesi gerekiyor.” Diyen Mahmut Yazar, “Biz şuanda Şanlıurfa’da muhalefet partilerinin hepsini gezip ve sivil toplum kuruluşlarını gezip siyasi bir uzlaşma çalışması yürütüyoruz eyer siyasi bir uzlaşma sağlanabilirse Şanlıurfa’da muhalefet olarak seçimlerde bir başarı alınabilir. Eğer bu başarıyı ve uzlaşmayı başarabilirsek Şanlıurfa’da 1970’lerden beri Şanlıurfa memleketimiz geri bırakıldı ve Urfa’da hiçbir gelişme sağlanmadı Urfa’nın ilerlemesi için bir gelişme ve çaba sağlanmadı ve bu uzlaşmanın şart olduğunu düşünüyoruz.” Diye konuştu.

‘Bizler üretici bir belediye istiyoruz’

Yazar, “Bütün siyasi partilerin biraz esnek davranması gerekiyor, toplum herkesten destek bekliyor bu Urfa’nın gelişmesi ve ilerlemesi için bugün mevcut belediye başkanlıkların sadece ve sadece son 5 yılda Şanlıurfa’ya getirdikleri hizmet sadece ve sadece taziye evlerini yapmaktan öteye gitmemişti parke taşı döşemek ya da köprülü kavşak yaparak Şanlıurfa’ya bu hizmet değil bu bir belediyecinin asil unsurlarında yer almaktır ve yapması gereken çalışmalarıdır ama biz burada Şanlıurfa’da vatandaşlara ve kamu oyunlarına ve biz üretici bir belediye istiyoruz. Benim memleketimde hala yoksul fakir vatandaşlarımız var. Şuanda Şanlıurfa toplumun yüzde 50’si neredeyse fakirleşmiş. Bu memlekette birileri çocuklarına çocuk maması, bebek bezi alamazken, belediyelerde rant kavgası yapan yolsuzluk yapan belediye başkanları var. Biz yolsuzlukları kesmek için, bunların önüne geçebilmek için geliyoruz. Bu aşamada muhalefetin bir araya gelmesi, uzlaşma sağlaması bu açıdan çok önemlidir, bu memleketin ilerlemesi için gelişmesi için özellikle, mevcut belediyeler tarafından betonlaşma politikası Şanlıurfa’da uygulandılar. Aysa Şanlıurfa GAP Bölgesindeydi GAP’ın başkentidir. Tarımı var toprağı var ama köylerde çiftçilik bitirildi.” İfadesini kullandı.

‘Belediyelerin amacı sadece parke taşı döşemek değildir’

“Ben kendim bizzat bir çiftçi olarak Şanlıurfa kamuoyuna şunu söyleyebilirim, ben özellikle tarımın gelişmesi için hayvancılığın gelişmesi için çiftçilerimizin tekrardan köyüne dönüşünü sağlamak için belediyecilik anlayışında üretimi sağlayacağız, üretimi getireceğiz. Yani belediyelerde fabrikalarda kurabilir, belediyelerin amacı sadece parke taşı döşemek değildir. Üretimi sağlamak istihdamı sağlamaktır, bizde bu anlamda Şanlıurfa’da bizzat üretici bir belediye olacak, yerli ve yabancı yatırımcıyı Şanlıurfa’ya çekecek memleketimize refah ve huzuru getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

15 Kas 2018 - 09:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.