Topçu Meydanı 2 Yıl Dayanabildi!

Şehrin göbeğinde yer alan tarihi alanın çevresi kapatılarak onarım çalışması başlatıldı.

Topçu Meydanı 2 Yıl Dayanabildi!
Sıradan Urfalı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'nın tarihi kadar eski olan Topçu Meydanı hak ettiği değeri göremedi. Tarihi alanın altına yapılan otopark ilk günden itibaren tartışma konusu olmuştu. Çevresinde bulunan motifler ile de tepkilerin hedefi olan meydan bugünlerde düzenleme çalışması adı altında çevresi kapatılarak tekrar restore ediliyor. Henüz 2 yıl önce çalışması tamamlanan meydanın neden tekrar restore edildiği merak konusu oldu. İlk yapıldığı günden bu yana bir çok vatandaşın uğrak yeri olan meydanın altınında otopark olması sebebi ile yüksek kapasiteli mitingleri kaldıramaz söylentileri sosyal medyada yer almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz mitinginde de Topçu Meydanı kullanılmayarak bu söylentilerin doğruluğunu bir nebzede olsa doğruladı. Peki yaklaşık 2 yıl önce restore edilen Topçu Meydanı bugün neden tekrar restore ediliyor. Kullanılan malzemelerin kaliteli olmadığı aşikar, ilk açıldığı günlerde su sızıntısı yaptığını yerel haber sitelerinde görmüştük. 90'lı yıllarda Hükümet Konağı olarak kullanılan alanın bugün ticari amaçla kullanıldığı ve bu amaçla hizmetin vatandaşların tepkisine neden olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde yer alan sağlık ocağı meydanın içinde olmasına rağmen meydandan bağımsız bir durumda. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından meydanın ele alınıp titizlik çalışmaların yürütülmesi gerekmekte. Vatandaşların en sık uğradığı meydanın hak ettiği değeri görmemesi Şanlıurfalı vatandaşları üzmüş durumda.

19 Ağu 2017 - 16:30 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.