Terör Propagandasına 2 Tutuklama

Şanlıurfa'nın Birecik ve Bozova ilçesinde jandarmanın terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda örgüt propagandası yaptığı

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör örgütü PKK/KCK soruşturmasında jandarma ekipleri, 25 yıldır terör örgütü PKK saflarında yer alan Ahmet A.'nın, Birecik'in Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan babası Sabri (65) ile annesi Bessey A.’yı (67) gözaltına aldı. Ekipler Bozova'da sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı öne sürülen Emin Y., Müslüm B. ve Faruk P.’yi de evlerinde yapılan operasyonla gözaltına aldı.

Şüphelilerden Sabri ve Bessey A.'nın Jandarma Komutanlığında işlemlerinin devam ettiği, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Emin Y.'nin savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, Müslüm B. ve Faruk P.’nin ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA

08 Oca 2019 - 14:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.