TEMA Vakfı okulları yeşillendiriyor

TEMA Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği ile Şanlıurfa Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Şanlıurfa'daki köy okulların

Harran ilçesinde, Gökçe, Sadak ve Minare İlköğretim Okulları öğrencileri, bahar ayının gelmesiyle okul bahçelerinin yeşillendirilmesi için fidan dikti. Düzenlenen organizasyonlarda, eğitim gördükleri okullarının bahçelerini kendi elleriyle fidanları toprağa diken ve can suyu veren öğrenciler, "Artık hepimizin dikili bir ağacı var" dedi.

Bahar ayının gelmesiyle beraber, yeşillendirilmesi yapılmamış, ya da kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikerek yeşillendirme çalışması yapıyoruz diyen Şanlıurfa

TEMA

Vakfı gönüllüsü Mehmet Tekçe,” Amaçlarımızdan bir tanesi de köy okullarının öğrencilerine ağaç sevgisini aşılatmaktır. Ayrıca Şanlıurfa’daki tüm kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin çevre ile ilgili taleplerini yerine getirmeye çalışmaktayız ”dedi.
Fidan dikme etkinliğine, köy öğretmenlerinden Büşra Konacık, Neslihan Cinkaya, Merve Ahmetbeyoğlu, ve Ayşe Dermirkaya öğrencileri ile beraber katıldı. Vakıf sayesinde öğrencilerin daha önce hiç gerçekleştirmedikleri bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Sadak İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Öğretmeni Ayşe Demirkaya,”Etkinliğiniz sayesinde öğrencilerimiz ağaç dikme bilincine sahip olup, çevre konusunda bir sorumluluk almış oldular. Böyle bir çalışama için vakfınıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

21 Şub 2017 - 15:37 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.