Telefon Dolandırıcıları Daha Çok Yaşlıları Hedef Alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünün zaman zaman cep telefonlarına SMS göndererek televizyonlarda kamu spotu yayınlatarak uyarıda bulunmasına karşın ülke genelinde

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 14 kişilik özel ekip, telefon dolandırıcılarının kullandığı yöntemler üzerinde çalışarak, vatandaşların dolandırıcıların ağına düşmemesi için çalışma yürütüyor.

Bu yıl kentteki 19 telefonla dolandırıcılık olayını inceleyen ekip, mağdurlardan 17'sinin 60 yaş üzerindeki kişiler olduğunu tespit etti. Özel ekip, genellikle şüphelilerinŞanlıurfa'dan karayoluylaAnkara'ya, buradan da taksiyleEskişehir'e geldiklerini ve dikkati çekmemek için kentteki ucuz otellerde konakladıklarını saptadı.

Yaşları 60 yaş ve üstü olanları seçen dolandırıcıların telefonla aradıkları kurbanlarını, bilgisayarlarında bulunan kent haritası ile sokak sokak yönlendirdikleri, talep ettikleri ziynet eşyası, döviz ve parayı genellikle MOBESE kameralarının olmadığı yerlerdeki parklarda ya da sokak aralarında aldıklarını belirledi. Söz konusu dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

"Yaşlılara örnek olması için açıklama yapma gereği duydum"

Dolandırıcıların kurbanı kanser hastası Hayriye Öztürk (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50-60 yaşın üzerindekilerin, dolandırıcılık olaylarına karşı daha tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Yaşlılara örnek olması için açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Geçen hafta telefonla aradılar, adımı, soyadımı, çocuklarımın adını, eşimin adını, eşimin öldüğünü, benim kanser hastası olduğumu söylediler. Ben de onlara inandım. Bana, 'Bir ay önce senin evinde misafir olarak kalan Diyarbakırlı 2 kadın, kuyumcular çarşısında soygun yapmış, onları evinde 10 gün misafir etmişsin, şimdi onlar tutuklu. Senin ismini vermişler, 10 burma bilezik, 20 cumhuriyet altını, bir miktar da para çalmışlar, bunu getirmen lazım.'dediler. Ben de o an çok korktum. Öyle bir şeyin olmadığını söyledim. Bana inanmadılar. 'Evinepolisgetireceğiz, polisler geldikten sonra ne yapacaksın? Sen kaç yaşında kadınsın yalan söylemeye utanmıyor musun?' dediler. Onlara inandım, 2 yıl önce hayatını kaybeden babamdan yadigar iki bileziği eve gelen kişilere teslim ettim."

"Kendilerinipolisolarak tanıtan bu kişilere kanmayın"

Öztürk, 2 zanlının, verdiği altın bilezikleri 15 dakika içinde geri getireceklerini söyleyip, evden ayrıldığını anlatarak, "Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca oğlumu aradım ve polisi aramasını söyledim. 10 dakika içindepolisekipleri evime geldi. Verdiğim eşkal doğrultusunda bölgede çalışma başlatan ekipler, şüpheli iki kişiyi yakaladı. Emniyet MüdürüEngin Dinçbaşta olmak üzere tümpolisteşkilatına teşekkür ediyorum. Herkese sesleniyorum, ne olursunuz benim gibi kandırılmayın, kendilerinipolisveya savcı olarak olarak tanıtan bu kişilere kanmayın." diye konuştu.

20 Eyl 2017 - 13:34 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.