Tekel Bayii İşletmecisi Suskunluğunu Bozdu

Geçtiğimiz günlerde medyada gündeme gelen ve bina sakinleri tekel bayisi istemiyor haberleri üzerine işletme sahibi Halil Baturay konuştu. 'Ben orada

Halil baturay
Haber albümü için resme tıklayın

Karaköprü ilçesi Doğukent Mahallesi Abdulkadir Badıllı Bulvarı üzerinde Tekel Bayii işletmesi olan Halil Baturay kendisi ve işletmesi hakkında medyada çıkan haberlere isyan ederek bina sakinleri bina altında tekel bayii istemiyor iddialarının tamamen yalan olduğunu bakanlığın ve belediyenin kendisine şart koştu bütün kriterleri tamamı ile yerine getirdiğini söyledi. Kendisinin yasal yollarla işletmeyi açtığını ve bina sakinlerinin hiçbir rahatsızlık duymadığını söyledi. Sadece bir iki kişinin istememesi üzerine kendisi ve işletmesi hakkında haberlerin yapıldığını söyleyen işletme sahibi Halil Baturay, benim işletmem kapalı olarak ürün satışı yapıyor ve bana verilen kriterleri yerine getiriyorum. Benim işletmemin olduğu yerin yüz metre yakınında ne bir okul ne medrese veya bir camii bulunmuyor.” Dedi.

‘Ben bütün kriterleri yerine getirip iznimi almışım’

“Geçtiğimiz günlerde benim işletmem olan Tekel Bayisi ile ilgili Urfa’da bazı haber siteleri haber yapmış bina sakinleri tekel bayisi istemiyor diye.” Diyen Halil Baturay, “Bende buradan yapılan ve söylenen her şeye cevap vermek istedim. Ben orayı tamamen yasal yollarla işletme ruhsatını, Alkol İçki perakenden satış belgesi, Karaköprü belediyesine ait iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, vergi levhası gibi bütün izinleri almışım. Ve benim işletmemin olduğu yerde bana verilen kriterlerin hepsini tamamı ile yerine getiriyorum. Açık olarak satışımız yoktur tamamen kapalı olarak satış yapıyorum. Ve herhangi bir bina sakinin rahatsız olabilecek bur durum ve hal de ortada yok.” dedi.

‘Benim gibi yüzbinlerce işletme var Urfa’da’

Bütün yetkili birimler oradan kendisinin iş yeri açmasında bir kusur bulmadıklarını ve kesinlikle bina sakinlerinin de rahatsız olmadığını söyleyen Baturay, “Şimdi buradan diyorum belediye ve diğer yetkili kurumlar bulunduğum yerde iş yeri açmamda bir kusur görmemiş ve bana gereken tüm izinleri kanuni bir şekilde vermişlerdir. Ayrıcı Karaköprü Belediyesinin bana dediği ise sen işini kanunlu bir şekilde yapıyorsun ve işine devam et şimdi anlamıyorum bu olay neden durduk yere bu kadar uzadı Urfa’da bu işi yapan yüzbinlerce yer var istemiyorlarsa hepsini istemesin o zaman bende kendi isteğimle kapatırım.” dedi.

22 Mar 2018 - 09:58 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.