Taşeron işçiye Müjde!

Taşeron işçilerin 2 Nisan itibariyle sürekli işçi kadrosuna geçişleri tamamlanmıştı. Taşeron işçiye 52 günlük tediyenin ödemesi ile ilgili olarak

Taşeron işçilerden belediye şirketlerine geçişi yapılan çalışanlar için Maliye Bakanlığı'nın görüş yazısı ile belediye şirketine geçişi gerçekleştirilen taşeron işçilere ilave tediye ödemesi yapılamayacağı yönünde görüş bildirmişti.

Kadro geçişi kamu kurum ve kuruluşlarına olan taşeronlara ise ilave tediye ödenmesi konusunda yaşanan tereddütleri ortadan kaldıran uygulama Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE ÖDENECEK
Sağlık Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği yazıda kadroya geçişi gerçekleştirilen taşeron işçilere ilave tediye ödenmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlığın yazısında

"...hükmü gereğince 4857 Sayılı İş Kanuna tabi çalışan işçilere ilave tediye ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu itibarla, mezkur KHK ile kadroya alınan sürekli işçilere ilave tediye ödenmesi gerekmektedir.' diyerek tartışmalara noktayı koymuş oldu"

05 Haz 2018 - 23:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.