Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşması Yarın Başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin dönem başkanlığını yaptığı Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) Şanlıurfa buluşması yarın

Tarihi Kentler Birliği (TKB), Şanlıurfa'da buluşuyor. Büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediyelerinden oluşan 460 üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği'nin Şanlıurfa buluşması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Dönem başkanlığını Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yaptığı Tarihi Kentler Birliği 21 Eylül Cuma günü (Yarın) davetlilerin kente gelmesi ile başlayacak. Nevali Otelde Şanlıurfa tanıtımını içeren sunumların yapılması ile başlayacak ilk günkü programlar daha sonra Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in açılış konuşmaları ile devam edecek. İlk günkü program akşam yemeğinin ardından sona erecek.

12 Bin Yıllık Şanlıurfa'da Tarihe Yolculuk

Buluşmanın ikinci gününü oluşturan 22 Eylül Cumartesi programı ise Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı ile başlayacak. Toplantının ardından birliğe üye belediye başkanlarına yönelik Şanlıurfa gezisi düzenlenecek. Şanlıurfa Müzesi, Kızılkoyun Nekropolü, Balıklıgöl, Hanlar Bölgesi, Tarihi Urfa Sokakları ve Kent Müzesinin ardından davetliler Çarmelik Kervansaray'ında buluşacak ve ikinci günkü programda böylelikle tamamlanmış olacak.

Başkanlara Göbeklitepe Gezisi

Programın üçüncü ve son gününü oluşturan Pazar günü ise yine üye başkanlarına yönelik Göbeklitepe ve Harran gezisi düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük İcraat Programı' içerisinde yer alan 12 bin yıllık Göbeklitepe'yi ziyaret edecek olan TKB üyeleri bu gezilerinin ardından Şanlıurfa buluşmasının tamamlamış olacak.

HABER MERKEZİ

20 Eyl 2018 - 12:49 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.