Tam Olimpik Yüzme Havuzu Yapımına Başlandı

Şanlıurfa'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen tam olimpik yüzme havuzunun yapımına başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen tam olimpik yüzme havuzunun yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başladı. Havuzun içerisinde çok amaçlı salon, toplantı odası, kafeterya, büfe, antrenör odası, sauna, fitness salonu, çocuk havuzu, tam olimpik yüzme havuzu, soyunma odaları, basın odası ve sporcu ısınma alanı yer alacak.

İhale şartnamesine göre 600 takvim gününde bitirilmesi öngörülen çalışmaların kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Çalışmaların başladığı havuzun inşaat alanında yer alan 11 Nisan 2 Nolu sahanın kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken kentteki saha açığının kapatılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına projeler sunulacak.

Gençlerin yüzme branşında kendilerini geliştirmeleri ve kentteki yüzme havuzu eksiliğinin giderilmesi noktasında büyük önem taşıyan Tam olimpik yüzme havuzu projesi 9700m alana yapılacak. 750 seyirci kapasitesiyle büyük organizasyonlara ev sahibi yapacak olan bu proje kentin sporla beraber ekonomik kalkınmasına da destek sağlayacak.

ALP, “GENÇLERİ KANALDAN ALIP HAVUZA YÖNLENDİRECEĞİZ”

Yaz aylarında kavurucu sıcaktan bulanan gençlerin kanallara giderek serinlemeye çalıştığını belirten Şanlıurfa Gençlik ve Spor Müdür Vekili İbrahim Halil Alp, bu projeyle gençleri havuza yönlendireceklerini söyledi.

Tam olimpik yüzme havuzunu Şanlıurfa’ya kazandırmak için Şanlıurfa olarak uzun süreli bir çalışma yaptıklarını aktaran Müdür Vekili Alp, “Uzun süreli çalışmanın ardından nihayet Şanlıurfa’mıza ve gençliğimize 750 seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yer teslimini yaptık ihale şartnamesine göre 600 takvim gününde bitirilmesi öngörülen çalışmaların kısa sürede bitirilmesini umut ediyor Şanlıurfa’ya böyle büyük bir projenin kazandırılması noktasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

15 Kas 2018 - 10:22 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.