ŞUTSO Başkanı Tüm İşletmelere Çağrıda Bulundu

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek enflasyon ve işsizlikle mücadele kapsamında alınacak tedbirler konusunda Urfalı bütün

Ülkemizde uzun yıllardır süre gelen ve enflasyonun tek hanelerde olduğu ekonomimize yönelik son aylarda içerde ve dıştan uygulanan oyunlar karşısında artan döviz ve enflasyonla mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı hayata geçirdiği yeni ekonomi paketleri ile bertaraf etmeye çalışıyor. Tüm bunların yanında devletin yanında milli görüş sergileyen işletmeler, iş adamları, şirketleri ve vatandaşlar bu hayata geçirilen ekonomik paketi destekliyor. Bununla ilgili olarak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek Urfalı esnafa, iş adamına ve üyelerine çağrıda bulunarak yeni ekonomik pakete uyulmasını ve her sektörün alanında %10 indirime gitme çağrısında bulundu. Konu ile ilgili

ŞUTSO

toplantı salonunda basın mensuplarına açıklama yapan ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Fiyat istikrarı makroekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu söyledi.

‘Ekonomik paketi tek vücut olarak destekliyoruz’

“2002 yılında Türkiye’de ilk defa mali ve siyasi istikrar neticesinde çarpıcı bir gelişme ile Türkiye’de deflasyon tek hanelere düştü” diyen ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, “Daha sonraları bu istikrarın sürmesi ile Türkiye gelişime, rahata ve huzura kavuşmuştu. Son zamanlarda artan döviz kurları ve enflasyon neticesinde enflasyon tek hanelerden çift hanelere çıkmıştır. Son sürelerde artan girdi fiyatları enflasyon neticesinde işsizliğin artması ile mükelleflerimiz, tüccarlarımız, firmalarımız zor duruma düşmüşlerdi. Bununla beraber Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın önderliğinde yeni hazırlanan paketlerle enflasyonla mücadeleye bizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, destekliyor ve önemsiyoruz. Her milli duruşta olduğu gibi Türkiye’de de Odalar ve Borsalar Birliği olarak 81 oda başkanlarımız ve 160 ilçelerimizle beraber bu programı tek vücut olarak destekliyor ve benimsiyoruz.” dedi.

‘Urfa olarak mücadelemizi sağlıklı bir şekilde yapıyoruz’

“Bizde Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası olarak gerek firmalarımızla, gerekse mükelleflerimizle, gerekse vatandaşlarımızla birlikte bu programı destekleyerek Türkiye’de tek vücut olarak bir duruş sergilemek zorundayız.” İfadesini kullanan Başkan Peltek, “Bu gerek dışardan gerekse içerden Türkiye ekonomik mücadelesini verirken bizlerde bu mücadelenin yanında milli duruş sergileyerek ve Urfa olaraktan gerek Urfa gerek Türkiye’nin her ilinde milli duruşun olduğuna inanıyorum. Urfa olarak mücadelemizi sağlıklı bir şekilde yaparak, bu mücadelenin ilk duruşlarında olarak bu savaşın ilk cephesinde yer alanlar olarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Eminim ki bu mücadele gerek enflasyonla gerek işsizlik ile gerek girdi maliyetlerini de mücadele ederek neticeye kavuştururuz. Ülkemiz için hayırlara vesile olarak bu programın bizzat takipçisi olacağız.” Diye konuştu.

16 Eki 2018 - 11:34 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.