Sürücü ,OSB’deki Krizi Meclise Taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik krizini TBMM'ye taşıdı.

Habip kılıç
Haber albümü için resme tıklayın

Dicle EPSAŞ'ın ödenmeyen 23 milyon lira borç nedeniyle OSB'de elektrik kesintisine gidileceğini açıklaması üzerine harekete geçen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge sunan Sürücü, şu soruları yöneltti:

“Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin aylardır ödenmeyen ve son olarak 23 milyon lirayı bulan elektrik borcu nedeniyle buradaki sanayiciler enerjisiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır diyen” Sürücü, “OSB’nin borçlu olduğu şirket Dicle EPSAŞ ödeme yapılmaması halinde OSB’nin elektriğinin kesileceğine yönelik açıklama yapmıştır. Öte yandan sanayi bölgesine önceki anlaşmadan yüzde 100’e yakın daha yüksek bir komisyon bedeli ile Kayseri’deki bir şirketten elektrik alınması için anlaşma yapıldığı iddiaları ortaya çıkmıştır. Bu uygulamalar ile Urfalı iş yeri sahipleri mağdur edilmektedir. Bilindiği üzere OSB’ler, elektrik dağıtım şirketleri gibi satın aldıkları elektrik enerjisini kurdukları şebeke üzerinden üyelerine dağıtarak satma ve bedelini toplama yetkisine sahip bulunmaktadır. Şanlıurfa OSB de yaptığı anlaşma gereği bölgedeki enerji şirketi Dicle EPSAŞ’tan elektrik almaktadır. Ancak OSB, Dicle EPSAŞ’a olan elektrik borcunu ödemediği için organize sanayi bölgesinin şirkete olan elektrik borcu 23 milyon lirayı aşmıştır. Üstelik OSB Müdürlüğünün, burada işyeri olan sanayici ve işyeri sahiplerinden söz konusu elektrik bedelinin büyük bir kısmının topladığı ancak bedeller Dicle EPSAŞ’a ödenmediğinden kaynaklı olarak bazı sanayi kuruluşlarının elektriklerinin kesildiği basına yansımıştır.” dedi

Milletvekili Sürücü sorduğu dört soru:

1- Dicle EPSAŞ’ın, OSB’den alacağı elektrik bedeli 23 milyon lirayı aşarken, bu paranın önemli bir kısmının iş yeri sahiplerinden OSB Müdürlüğü tarafından toplandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Hangi işyerlerinden, kim tarafından, ne kadar elektrik bedeli toplanmıştır? Borç ödenmesi amacıyla toplanan elektrik bedellerinin akıbeti nedir?

2- OSB Müdürlüğü hakkında herhangi bir hukuki süreç başlatılmış mıdır?

3- Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Aksu’nun memleketi olan Kayseri’deki bir şirket ile OSB’nin önceki anlaşmasına oranla %100’e yakın daha fazla komisyon bedeli ile elektrik alım anlaşması imzalandığı iddiaları doğru mudur?

4- Urfa OSB’deki esnafların mağduriyetinin giderilmesine yönelik Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?

20 Eyl 2018 - 13:13 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.