Suruç'ta Olayın Yaşandığı Cadde Esnafı İş Yerlerlerini  Açmıyor

Geçtiğimiz günlerde Suruç'ta yaşanan ve AK Parti İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyinin de hayatını kaybettiği cadde hayalete dönüş durumda.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dört kişinin ölümü, sekiz kişinin yaralanması ile sonuçlanan silahlı kavganın ardından caddede bulunan birçok esnaf iş yerlerini açmamış durumda. Suruç Bir Milyoncular Caddesinde 4 kişinin ölümü 8 kişinin de yaralandığı caddede bulunan esnafların çoğu hala olayın etkisinden dolayı iş yerlerini açmıyor. Adeta hayalet caddeye dönen bir milyoncular çarşısında bulunan bazı esnafların ise iş yerlerini devretmeyi düşünüyor. Her gün yüzlerce insanın gidip geldiği ve bir o kadar işlek olan caddede hayat az da olsa normale dönse de yine de insanların caddeden az gidip geldiği görülüyor. Suruçlu vatandaşlar ise daha olayın etkisinde olduğundan dolayı caddeden geçmek istemiyorlar. Çevrede sadece birkaç iş yeri hariç diğer bütün iş yerleri kapalı durumda.

Çevredeki esnaftan aldığımız bilgiler doğrultusunda, 20-25 yıllık komşularının böylesi bir olayla yaşamını kaybetmeleri ile kendilerinin çok etkilendiklerini söyledi. Bir milyoncular caddesinde kiracı olarak iş yeri açan bazı vatandaşların ise bir daha orada çalışmak istemediği ve iş yerlerini kapatıp anahtarı mülk sahibine veriyor. Yaşanan olay Suruç halkını oldukça etkilemiş durumda. Bundan dolayı iş yerlerini açmayan birçok esnafın olayın yaşandığı caddeyi bir daha görmek istemiyor.

Vatandaşlar Olayın Etkisinde

Olayın yaşandığı Bir Milyoncular çarşısı başta olmak üzere bütün Suruç halkını etkileyen olayın üzerinden günler geçmesine rağmen vatandaşlar daha olayın şokunu atlatmış değil. Özellikle olayın yaşandığı çarşı esnafı günlerdir iş yerlerine uğramaz oldu. Gözlerinin önünde yaşanan olayın şokunda olan esnaflardan çoğu bir daha o caddede esnaflık yapmak istemediklerini söyledi. birçok iş yeri sahibi ise daha uzun bir süre iş yerlerini açmayacaklarını ifade ediyorlar.

23 Haz 2018 - 06:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.