Suriyeliler Sağlık Sektörü İçin Yetiştirilecek

Şanlıurfa'da 150 Suriyeli sığınmacıya sağlık sektöründe beş ayrı branşta eğitim verilecek.

serkan
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da 150 Suriyeli sığınmacıya, sağlıksektöründe beş ayrı branşta eğitim verilecek.

Kalkınma Bakanlığı finansmanıyla Şanlıurfa Valiliği ile Harran Üniversitesi arasında sığınmacılara yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Bu kapsamda kentte yaşayan Suriyelilere istihdam sağlanması için mesleki eğitim programı başlatılacak. Program çerçevesinde, 150 sığınmacıya, Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince tıbbi sekreterlik, çocuk bakımı, hasta bakımı, medikal tanıtım ve eczacı kalfalığı branşlarında eğitim verilecek.

Kursiyerlere, eğitim süresi boyunca harcırah da ödenecek.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, makamında düzenlediği toplantıda, eğitimin Suriyeliler İçin Sosyal Uyum Programı kapsamında verileceğini söyledi.

Sığınmacıların daha iyi eğitilmesi için çaba gösterdiklerini ifade eden Taşaltın, şunları kaydetti:

"Ülkemizin eğitimine verdiğimiz katkının yanında bir de bizlere sığınan Suriyeli kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Sığınmacıların beyin gücünün atıl durumda kalmaması için çaba gösteriyoruz. Zaman zaman valiliğimizle koordineli benzer eğitim programları düzenliyoruz. Üniversite olarak ülkemize ve Şanlıurfa'ya istihdam, teknoloji ve sosyal alanlarda katkı sunmaya devam edeceğiz."

Taşaltın, eğitimlerin kısa sürede başlayacağını bildirdi.

24 Tem 2017 - 15:50 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.