Suriyeli Çocuklar, Türk Arkadaşları ile Birlikte Eğitim Görüyor

Arkadaşlarını çok sevdiğini Suriyeli çocuklar birlik ve beraberlik mesajı verdi Kimi öğrenciler İstiklal Marşı ile kimileri ise Recep Tayyip Erdoğan'ın

Viranşehir'de 2017/2018 Eğitim ve Öğretim döneminde 3 bin 980'i okul öncesi, 21 bin 200'i ilkokul, 21 bin 407'si ortaokul, 11 bin 393'ü lise, 2 bin 500'ü Suriyeli olmak üzere toplam 60 bin 480 öğrenci okula gidiyor. Suriyeli öğrencilerden 300'ü ilçedeki Geçici Eğitim Merkezinde eğitim ve öğretim görürken, diğerleri ise ilçedeki çadırkent yada diğer okullara gidiyor.

Eğitim ve öğretim sezonun ilk günlerinde okullara ziyaretler gerçekleştirilen İlçe Milli eğitim Müdürü Sinan Ateş, Geçici Eğitim Merkezindeki öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Milil Eğitim müdürünü gören bir Suriyeli öğrenci, İstiklal Marşı'nı ezbere bildiğini ve okumak istediğini söyledi. Öğrenci İstiklal Marşı'nın iki kıtasını ezbere okudu.

Türk ve Kürt arkadaşları ile aynı sırada
Milli eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim alan Suriyeli öğrenciler ise, Türk ve Kürt arkadaşları ile aynı sıralarda oturuyor. Arkadaşlarını çok sevdiklerini belirten Suriyeli çocuklara türkçe eğitim de veriliyor. Türkçe'yeuzakolmayan öğrencilerinTürkiyesevgisi de dikkat çekiyor.
Bir Suriyeli öğrenci,CumhurbaşkanıRecep tayyip Erdoğan'ın da okuduğu "Ey Sevgili" şiirini okudu. Göz yaşlarına hakim olamayan öğrenci, "türkiye'yi çok seviyorum. Erdoğan'ı çok seviyorum. ve onun tatlı ellerinden öpüyorum" dedi.
Bir başka öğrenci ise İstiklal marşını ezberinden okuyarak, Türk devleti ve yetkililerine teşekkür etti.
Anaokulundan itibaren Türkçe öğrenmeye başlayan Suriyeli öğrencilerin Türkçe'yi zorlanamadan konuşurken, Türkçe'yi yeni öğrenen çocukların ise zaman zaman katıldığını görüldü.

Öğretmenlerinden ve arkadaşlarına teşekkür eden öğrenciler, birlik ve beraberlik mesajı da verdi.

20 Eyl 2017 - 13:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.