Suriye Sınırına Mehter Marşı’yla Dev Türk Bayrağı Çekildi

Sınırın sıfır noktasında bulunan hudut karakolunun bahçesindeki 30 metre yüksekliğindeki direğe Mehter Marşı eşliğinde yaklaşık 10 metre büyüklüğünde

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan sınırın sıfır noktasındaki Şehit Er Adem Döğüşgen Hudut Karakolu’nda, Mehter Takımının marşlarıyla göndere yaklaşık 10 metre büyüklüğündeki dev Türk bayrağı çekildi. PYD terör örgütünün kontrolündeki Suriye’nin Resulayn kentinin karşısındaki karakolda düzenlenen tören nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sahneye çıkan Haliliye Belediyesi Mehter Takımı, bir gösteri düzenledi. Törenin yapıldığı karakolun birkaç metre ötesindeki PYD terör örgütüne ait karakol olarak kullanılan binanın üzerinde örgüte ait yırtılmış bez parçası olduğu gözlendi.

Gösterinin ardından bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, “Hilale kurban olmayı bilen bir milletiz. İbrahim’in milleti olarak, Türküyle, Kürdüyle, Arapıyla bir hilal uğruna batan nice güneşlerimiz var. Bu bayrağın altındaki topraklarda ensar ruhuyla kardeşlerine sadece sınırlarını değil, gönül kapılarını açan milletler vardır. Ceylanpınar sınırımızda şafaklar gibi dalgalanacak bayrağımız gönüller arasında sınır çizilemeyeceğini de bir nişanesidir. Kapısından içeri huzurla, selametle girilen bir devletiz. Misafirlerin başımızın üstünde yeri vardır. Ancak hainlerin, istikbalimize kast edenlerin, bozgunluk çıkaranların yeri ayaklarımızın altıdır” dedi.

Konuşmanın ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla dev Türk bayrağı göndere çekildi.

Programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Emniyet Müdürü Umut Ede, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol ile çok sayıda kurum yetkilisi katıldı.

25 May 2017 - 13:35 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.