ŞUÇGAD’tan Başsavcı Öztoprak’a Ziyaret

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak'ı makamında ziyaret etti.

ŞUÇGAD’tan Başsavcı Öztoprak’a Ziyaret
Video için play'e tıklayın

Geçtiğimiz aylarda Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından Şanlıurfa Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ı makamında ziyaret eden ŞUÇGAD, Şanlıurfa’daki görevinde kendisine başarılar diledi. Ziyarete Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Gülebak, Sabah Gazetesi Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Siverek Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fevzi Donan, Urfanatik Gazetesi Siverek Temsilcisi Şükrü Dolaş, NTV Şanlıurfa Temsilcisi Kadir Çelikcan, İhlas Haber Ajansı temsilcisi Şinasi İnan, Yeni Urfa Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Er, Edessa TV Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya, Urfadasın.com Haber Sitesi Müdürü Hasan Ray, Urfa Çağdaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Budak, Edessa TV Muhabiri Eyüp Dal, Urfanatik Gazetesi Mustafa Bayar ve Medya İş Sendikası Kadın Komite Başkan Yardımcısı Gülizar Gülebak katıldı.

Basının Önemine dikkat çekti

Makamında ŞUÇGAD Başkanı Gülebak’ı, ve dernek üyelerini kabul eden Başsavcı Tolgahan Öztoprak, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirdi. Şanlıurfa’nın çok güzel bir şehir olduğunu ve turizm alanında her geçen gün daha da parladığını söyleyen Başsavcı Tolgahan Öztoprak, Basının bu konuda şehir için, şehir adına haber yaparken biraz daha hassas ve dikkatli olması gerektiğini belirtti. Öztoprak, Özellikle Şanlıurfa’ya ve topluma zarar verebilecek konular hakkında haberlerin yapılması aşamasında daha sağlıklı bilgi elde etmek için basın mensuplarına kapılarının her daim açık olduğunu söyledi.

Başsavcı Urfa’ya Hayran Kaldı

Şanlıurfa’nın Türkiye ve bölge açısından çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Başsavcı Öztoprak, özellikle Şanlıurfa’ya geldiğinde Şanlıurfa Müzesine hayran kaldığını söyledi. Böylesi bir mimariye, büyüklüğe ve eser zenginliğine sahip bir başka müzeyi hiç görmediğini de belirten Öztoprak, “Böyle bir müze Avrupa’da yok” diyerek hayranlığını anlattı.

Diyaloğun sürmesi temennisinde bulundu

Başkan Gülebak ise ŞUÇGAD olarak yaptıkları çalışmaları Başsavcı Tolgahan Öztoprak’a aktardı. Şanlıurfa’da daha öncesinde savcılık ve adliye haberlerinde yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı dernek olarak yapılan girişimler sonucunda Başsavcılıkta Basın Bürosunun açılmasına vesile olduklarını söyleyen Gülebak, “Böylelikle kentte meslektaşlarımız daha hızlı ve sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağladık. Daha önceki Başsavcılarla koordineli çalışıyorduk. Bu çalışmanın ve diyaloğun devam etmesi temennisindeyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

15 Kas 2018 - 14:52 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.