ŞUÇGAD Başkanı Gülebak'ın Ramazan Ayı Mesajı

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milyonlarca müslümanın heyecan içinde beklediği mübarek Ramazan ayına sayılı saatler kaldı. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak; "Gönüllerin merhamet dolduğu, en katı yüreklerin bile iman ateşiyle ısındığı, sevgi ve saygının esas olduğu, büyüklerin sabırlı küçüklerin vefakâr olduğu bu ay Müslüman âlemine bahşedilmiş en güzel hediyelerden biridir. Ramazan ayını ibadet içinde geçirmenizi diler, Ramazan ayının bütün milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Mübarek Ramazan ayınız kutlu olsun" dedi.

Ramazan Ayında Paylaşmak Bir Başkadır

Tüm dernek üyelerimiz başta olmak üzere ve tüm Şanlıurfa'lı kardeşlerimin bu güzel ayda paylaşmaya davet ediyorum, "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir." (Hadis).Sevgimiz başta olmak üzere, ihtiyaç sahipleriyle paylaşmayı bir borç bilelim ve elimizden geldikçe yardımlaşalım.

İslam dini insanların dünya ve ahirette huzur ve mutluluğunu sağlayan bir dindir. Toplumun huzur ve saadeti toplumda birlik, beraberlik, paylaşma ve yardımlaşma ile gerçekleşir. Bu nedenle İslam paylaşma ve yardımlaşmaya oldukça önem verir. Paylaşma ve yardımlaşma ile fakir ve muhtaç olan insanlar ile zenginler arasında manevi bir bağ kurulur. Zenginler zekat ve sadakalarla fakirlerin yardımına koşarken aynı zamanda kalplerinde onlara karşı şefkat ve merhamet duyguları da gelişir. Fakir ve yoksul insanlar da aldıkları bu zekatlarla hem ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda zenginlere karşı hürmet ve saygıları artar. Bu aynı zamanda fakirlerin zenginlere karşı duyduğu haset ve kıskançlık duygusunu da ortadan kaldırır.

İslam Dini paylaşma ve yardımlaşmaya akrabalardan ve yakından başlamayı öğütler.Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teâla “…Anaya, babaya, akrabâya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere ihsân ile muâmele edin, iyi davranın…”(en-Nisâ, 36) buyurmaktadır. İnsanların en fazla muhatap olduğu kişiler komşularıdır. Peygamber efendimiz (sav)’de komşu haklarına son derece önem verir. Bir hadisinde şöyle buyurur.“Cebrâîl bana, dâimâ komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mîrasçı kılacak zannetmiştim!”(Buhârî, Edeb, 28 buyurmuştur.

26 May 2017 - 14:52 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.