Siverek’te Çatı Adayı Hayal Oldu

Sürekli gündemde olan Siverek'te muhalefet partiler arasında ittifak yapılacak söylentileri hayal oldu.

Şanlıurfa’da muhalefet cephesinde ve AK Parti cephesinde siyasetteki gelişmeler bitmek bilmiyor. AK Parti’ye karşı birçok ilde çatı adayı altında birleşen muhalefet cephesi Şanlıurfa’da da aynı yol çizgisi ile ilerleme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi için Sebahattin Cevheri isminde anlaşan ve onunla seçimlere yola çıkacak olan muhalefet, Şanlıurfa’nın ilçeleri içinde aynı yöntemi uygulamak istiyorlar. İlçeler arasında sürekli ön planda tutulan Siverek içinde Çatı Aday’ında birleşmek isteyen muhalefetin bu isteği hayal oldu. Özellikle CHP, HDP ve Saadet Partisi Siverek için düşündüğü çatı adayı HDP’nin kendi adayını çıkarması ile bozuldu.

Çatı Aday için Ali Murat Bucak düşünülüyordu

Siverek’te AK Parti Şeyhmus Aydın ile yola devam edeceğini açıkladı. Bundan sonra yol haritasını belirlemek için CHP kısmı Çatı Adayında birleşmek istedi. Bu adayda güçlü isim olan daha önce Siverek Belediye Başkanlığı yapmış olan Ali Murat Bucak oldu. CHP cephesi kendisi ile birçok kez görüşme yapmış ve bu görüşmelerin çoğu olumlu olarak geçmişti. HDP adayını belirlemeden önce yapılan görüşmeler HDP’nin adayını belirlemesi ile tıkandı. Çatı Aday mevzusu da hayal olurken, CHP Siverek’te başka adaylara yönelmek zorunda kaldı. CHP belediye başkanlığı için partisinden aday adaylığı başvurusu yapan bir kişiyi aday olarak göstereceği öğrenildi.

Mehmet Kaması/ Urfanatik

22 Oca 2019 - 09:17 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.