Siverek’te Barış Rüzgârı Esmeye Devam Ediyor

Dün ilçeye Bağlı Taşlı Kırsal mahallesinde İzol ve Karahan aşiret liderleri Mehmet İzol İle Karahan aşiret lideri Şerdil Karahan'nın arabuluculuğuyla

Memo
Haber albümü için resme tıklayın

Bu günde ilçeye bağlı ilçeden 7 Km uzakta bulunan Bayırözü kırsal mahallesinde geçtiğimiz günlerde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgadan bir kişi yaralanmıştı. Aynı mahallede yaşayan İzol aşiretine mensup iki aile arasında husumetin büyümemesi amacıyla, izol aşiretinin lideri Mehmet İzol’un oğlu genç kanat önderi eczacı Hasan İzol’un uzun çabaları barış adına meyvelerini vermeye başladı.

İki aileyi barışa ikna eden genç kanat önderi Hasan İzol, Bayırözü kırsal mahallesine giderek akraba iki aile mensuplarını yan yana getirdi. İki aile mensubu tokalaşarak aralarında ki husumete son verdiler.

İZOL: KAVGA KOLAYDIR ASIL OLAN, ZOR OLAN BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ SAĞLAMAKTIR.

Genç kanat önderi izol, Siverek kentine, barış ve kardeşliğin yakıştığını, kentte barış ve kardeşliği tesis etmek için var gücüyle çalışacakların altını çizerek şunları kaydetti” Siverek geniş bir evdir içinde yaşayanlar akrabadır, dosttur kirvedir, kentimizde hiçbir ailenin dargın kalmasına gönlümüz razı olmaz sadece izol aşiretinde değil tüm aileler arasında ki kırgınlıkların, kan davalarının bitmesini istiyoruz, kavga kolaydır asıl olan, zor olan barış ve kardeşliği sağlamaktır. Buradan tüm kanat önderlerine bir çağırım olacak gelin tüm kırgınlıkları bitirmek için her aileden, aşiretten katılımın olacağı bir barış gurubunu oluşturalım Siverek’te barış rüzgârlarının esmesini sağlayalım” dedi.

22 Haz 2018 - 17:37 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.