Sivereklilerin İl Olma Umudu Hala Devam Ediyor

Geçtiğimiz 25 Şubat tarihinde Şanlıurfa'ya gelen ve kongrede söylediği sözlerle en büyük hayalleri il olmak olan Sivereklilerin Özmüş olsa da

Şanlıurfa 6. Olağan Genel Kongresine katılmak üzere 25 Şubat tarihinde Şanlıurfa’ya gelen ve burada düzenlediği bir konuşma ile Sivereklileri hayal kırıklığına uğratan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bırak Siverek’in il olmasını, bırakın Ceylanpınar’ın il olmasını, bırakın Suruç’un il olmasını önce Şanlıurfa olsun” sözü ile yıllardır en büyük hayalleri ile olmak olan Sivereklilerin hayalini suya düşürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından kendi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımla Siverek’in il olması için mücadelelerin devam edeceğini söyleyen Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) Fahri Başkanı Koçali Aymaz, 'Urfa cazibe merkezi yapılırken ilçelerin içi boşaltılmaktadır' ifadelerini kullandı.

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) Fahri Başkanı Koçali Aymaz’ın yaptığı açıklama

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Büyük şehir Belediye Başkanlığı yaptığı için ülkeyi Büyük şehirlerle kalkındıracağını düşünüyor. Batıdaki İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Bursa ve benzeri illerle bölgemizi aynı kefeye koymak büyük bir yanılgıya sevk eder. Batıdaki il ve ilçelerinin arasında boşluk kalmamış birleşmiştir. Oysa Urfa ile Siverek arasında sadece bir ilçenin dışında bir yerleşim birimi yok. Batıdaki iller ve ilçelerde sanayinin, ticaretin, turizmin, yükseköğrenimin alt yapısı oluşturulmuş bizde bunlardan bahsetmek mümkün değil. Büyük şehir sistemi Urfa il merkezinin gelişmesi için büyük bir nimet olup ilçelerin gelişmesinin önünde büyük bir engeldir. Urfa cazibe merkezi yapılırken ilçelerin içi boşaltılmaktadır. Bu durum karşısında bir yeri ihya ederken bir yerleri viran ediliyorsa burada adaletten, hak hukuktan bahsedilemez? Kaldı ki Sivereklilerin elinden haksız bir kararla il hakkı alınarak cezalandırılmıştır. Ülkede idari reform yapılamazsa gelişmekten, kalkınmaktan ve 2023 hedefine ulaşmaktan bahsedilemez. . Dolayısıyla da bir olmak, diri olmak mümkün mü?” dedi.

Sayın cumhurbaşkanımız Siverekli olarak bu düşünceye katılmıyor ve il hakkımızın iadesi için mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek isteriz.

02 Mar 2018 - 10:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.