Siverek’in En Büyük Eğitim Tesisi Hizmete Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2019 yılında yapımı tamamlanarak eğitim öğretime başlayan kampüsün açılışı yapıldı.

Şanlıurfa karayolu 10’uncu kilometresinde 100 dönüm arazi üzerinde yapılan dev eğitim kampüsünün bünyesinde 144 derslikli 5 lise binasının yanı sıra 600 yatak kapasiteli pansiyon bulunuyor.

50 milyon liraya mal olan kampüste yaklaşık 3 bin 600 öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, açılışta yaptığı konuşmada kampüsün dev yatırım olmasının yanı sıra örnek bir okul projesi olduğunu söyledi.

Konuşmasına eğitimin önemine vurgu yaparak başlayan Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler’ sözü eğitim bir millet için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Öğrencilerimizin eğitimine, öğrenci-öğretmen-veli ilişkileri kadar okulların fiziki yapısı ve ihtiyacı karşılaması da büyük bir payı olduğu bilinciyle özellikle son yıllarda devletimiz tarafından yapılan yatırımlar taktire şayandır.” dedi.

Yatırımlar karşısında gururlandıklarını belirten AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, şunları kaydetti: Sözlerimin hemen başında tabii ki emeği geçen herkese, değerli bakanlarımıza, değerli valimize ve değerli bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hem maddi hem manevi olarak büyük bir yatırım olmuş. Hükümetimizin 50 milyon liralık bir yatırımın açılışı yapmak bizler için elbette gurur verici bir olay. Geçmişte Siverek ve bölgedeki eğitim imkanlarına ve yatırımlara baktığımızda böyle bir yatırım karşısında sevinmemek, gururlanmamak mümkün değil. Gençler de gelecekte bizim burada icra ettiğimiz vazifeleri devralacaklar ve bizim yaptığımız bu görevleri onlar devam ettirecekler. Sultan Alpaslan olsun, Selahaddin’i Eyyubi olsun, onların fetih ruhunu bugün bizim de devam ettirmemiz lazım. Fetih başka memleketlerin yaptığı, bugüne kadar diğer dünya devletlerinin yaptığı işgal anlayışından çok farklı bir anlayış. Kalpleri ve gönülleri fethetmek, mesele toprakları fethetmek değil. Öncelikle fetih ruhuyla hareket ettiğimizde bizlerin kalpleri ve gönülleri birleştirmemiz lazım ve onları fethetmemiz lazım. Bizim gençlerden beklentimiz budur.”

Eski dönemlerdeki 60 kişilik sınıf görüntüsünün tarihe karıştığını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Bu yapılan yatırımlarla birlikte Siverek ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayısı eski yıllarda hatırladığımız 50 - 60 kişilik sınıflar artık tarihe karıştı. Önümüzdeki dönemde bu sayı daha da aşağı indireceğiz ama bugün itibari ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 30’un altına 29’lara düşürmüş olduk. İl genelinde bu rakam 27’lere kadar geriledi. Yeni yapacağımız yatırımlarla birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalaması olan 24’lere ulaştıracağız. Şanlıurfa’ya 1,5 yıl içerisinde güncellenmiş rakamlarla sadece eğitim alanında 1 milyar Türk Lirası üzerinde bir yatırımın eğitime yönelik gerçekleştirilmesi elbette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleşti. Onun için en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ilimiz ve vatandaşlarımız adına şükranlarımızı arz ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan okulları gezen Milletvekili Gülpınar ve Vali Erin, yatılı öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle yemek yiyen protokol üyeleri, öğrencilerin kütüphane taleplerinin yerine getirileceğini söyledi.

05 May 2019 - 17:18 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.