Siverek Yeni Canlı Hayvan Pazarında Yoğun Çalışma

Siverek Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve hayvancılığa katkı sunacak yeni canlı hayvan pazarında hummalı çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’nin büyük ölçüde canlı hayvan ihtiyacını karşılayan ve bölgenin her gün açık olan pazarı olmakla birlikte ilçe ekonomisinin mihenk taşlarından sayılan Siverek'te hayvancılığa katkı sağlayacak olan hayvan pazarında yoğun çalışmalar devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince alt yapısı tamamlanan alanda hayvan satış sahasının betonlanmasının yanı sıra gölgeliklerin montajının bittiği bildirildi. İdari bina ve kulübe çalışmalarının sürdüğü hayvan pazarında çevre duvarlarının inşası ise tamamlandı.

Alternatif yollar açılıyor

Eski Kapıkaya yolu olarak bilinen yol genişletilirken Çermik yolundaki kırsal mahallelerden hayvan pazarına gelecek esnaflar için de alternatif yollar açılıyor. Çermik – Siverek karayolu 10. kilometresinde karayolları standartlarına uygun yapılan yolun tamamlanmasıyla hayvan pazarına ulaşımın daha rahat bir hale geleceği belirtilirken dere ıslah çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Minikler hayvan pazarında fidan dikti
Mehmetçik İlkokulundan bir grup öğrenci, çevre düzenlemeleri kapsamında Başkan Yardımcısı Cumali Karavar ve öğretmenler eşliğinde fidan dikti. Öğrencilerin can suyu verdikleri fidan dikme etkinliğinin ardından ise çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Karavar: “En kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz”

Devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, hayvan pazarının tamamlanması için tüm ekiplerin seferber edildiğini dile getirdi. Öte yandan çocuklara ağaç sevgisini aşılamak amacıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Karavar, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza ağaç sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması gerektiği kanaatindeyim. Özellikle fidanları kendilerinin dikmesi ve can suyu vermeleri kendileri için güzel bir deneyim olmuştur. Kim bilir belki de yıllar sonra olur da yolu hayvan pazarına düşerse kendi diktiği ağacı görmesi en azından bir aidiyet duygusu oluşturacaktır.” dedi. Hayvan pazarında sürdürülen çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Cumali Karavar, “Kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Şu an idari binamızın yanı sıra esnaflarımızın araçlarını park edebilecekleri otoparkta çalışmalar sürüyor. Aslında birçok işi aynı anda yapmaya gayret gösteriyoruz. Hayvan pazarı alanında çalışmalar devam ederken diğer yandan ulaşımı sağlayacak yolları da hızlıca tamamlamayı hedefliyoruz. Sıfırdan başladığımız hayvan pazarını birkaç ayda şu anki duruma getirmemiz tüm ekibimizin özverili çalışmasının sonucudur.” diye konuştu.

27 Eyl 2019 - 10:09 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.