Siverek'te 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlamaları

Şanlıurfa Siverek'te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Muhtarlar Derneğince Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Günün anlamı konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Şeyhmus Çelik, muhtarlık teşkilatının 188 yılık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek,"Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlar kendi çevresinde sevilen sayılan taktir edilen kişilerdir. Görevini, layıkıyla fedakarca bir çok şahsi işinden feragat ederek, yapmaya çalışan kişidir muhtar. Hiç kimsenin onay ya da imza makamı değildir. Biz muhtarlar yalnızca bağlı bulunduğumuz mahalle sakinlerinin sesi ve temsilcileriyiz" dedi.

Tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Törene, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül, daire amirleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

HABERLERCOM

19 Eki 2017 - 13:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.