Siverek Kültür Bilim Ve Sanat Derneğinin Açılışı Yapıldı

İstanbul'da yaşayan Siverekliler birlikte hareket etme aralarında ki sosyal bağları geliştirip memleketlerine daha faydalı olabilmek için bir dernek

Siverek Kültür Bilim Ve Sanat Derneğinin Açılışı Yapıldı
İbrahim baştacı
Video için play'e tıklayın

Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan Halil Yoğunlu başkanlığında örgütlenen Siverekliler Kadıköy ilçesinde yeni bir dernek kurdular.

Kurulan derneğin resmi açılışı yapılarak faaliyetlerine başladı. Açılışa Siverek’ten, Diyarbakır’dan ve İstanbul’dan yüzlerce Siverekli katıldı.

Derneğin açılışında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Halil Yoğunlu, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek şunları kaydetti” değerli misafirlerimiz sevgili hemşerilerim Siverek kültür bilim ve sanat derneği acilisin hoş geldiniz.

Değerli Dostlar; Gurbet ve en önemlisi, gurbette yalnız kalmak zor, bir duygu. Nasıl ki bir başka Ana insanın öz anası kadar yürekten sevemiyorsa bir insanı. Doğmadığımız, büyümediğimiz bir memleket insanın memleketi olamaz. Çeşitli sosyal ve ekonomik nedenlerle gurbeti diyar İstanbul kentinde yaşamımızı sürdürmek zorunda kalmışız.

Derler ya;” bülbülü altın kafese koymuşlar, Ah vatanım ah vatanım demiş” Bizimde bülbülü vatana götürme ve orada yaşatma imkânımız olmasa da, bülbülün vatan hasretini giderecek sıcak dost sohbetler ortamını oluşturacak imkânlarımız vardı. Dernek olarak, gurbeti diyar İstanbul’da yaşayan Siverekli kardeşlerimize derneğimiz dost meclisi olarak kurulmuştur. Ne yapacağız, hangi hizmetleri kardeşlerimize sunacağız, bunu konuşmak için erkken, birlikte başaracağız hayalimizde ki hizmetleri birlikte o hizmet aşkına erişeceğiz. Çok laftansa çok iş yapmak istiyoruz. Onun için konuşmamı kısa kesiyorum. Katılım gösteren tüm dostlara teşekkür ediyorum. Siverek Kültür Bilim ve sanat Derneği hepimize hayırlı olsun”

Yeni kurulan İstanbul Siverek kültür bilim ve sanat derneğinin kurucuları İstanbul’da yaşayan Siverekli bayanlarında bu örgütlemede yer alıp çalışmalarına hizmet etmelerine olanak tanındığına dikkat çeken Siverekli yazar Arzu Kılıç, kendilerine bu imkânı sağlayan dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek şunları kaydetti ”Bizler Siverek'e gidemeyince Siverek'i buraya getirelim istedik. İstanbul’da yasayan Sivereklileri ayni çatı altında toplamaya çalışırken "birlikten güç doğar" felsefesiyle ardımızda biriktiğimiz memleketimize özellikle çocuklarımıza faydalı projeler sunmak önceliğimizdir. Değerli hemşerilerimizle belli periyotlarda bir naraya gelerek bir araya gelerek dayanışma içerisinde yaşamsal standartları yükseltme amaçlı aktiviteler ve etkinlikler yapacağız, süreç içerisinde projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Şeffaflık temel ilkemiz. Derneğimizi asla ticaretimize kişisel çıkarlarımıza alet etmeyeceğiz eğer bir çocuğu sevindirip bir ihtiyaç sahibine ulaşıp darda kalana el uzatabilirsek amacımıza ulaştık demektir. Bugün aramızda olan, çok uzaklardan farklı kanallarla tebrik ve temennilerini ileten herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki Siverekliyiz ”dedi.

İstanbul’da yaşayan Siverekli iş adamları derneğin kuruluşunun kendilerini çok mutlu ettiğine dikkat çektiler.

Siverekli İşadamlarından inşaatçı Müteahhit Süleyman Karaağaç, derneğin kuruluşunun İstanbul’a bir güneş gibi doğduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti” Düzenlenen Açılışa katılıp tüm Sivereklileri İstanbul’da tek çatı altında birleştireceğini umut ettiğimiz yeni açılan Kadıköy derneğini Tüm Sivereklilere hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu

09 Ara 2019 - 10:10 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.