Siverek Belediyesine Gazeteci Aday Adayı

Avrupa'da akademik kariyer yapan Mehmet Ali Göngen Belediye başkanlığına talip

Abdürrahim yalav
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden, mezun olan Siverek için turizm ve kırsal kalkınma projelerinin yanı sıra şehrin markalaşmasını sağlayacak projeleri olan Mehmet Ali Göngen Siverek Belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Göngen, Siverek’te işsizlik, yoksullukla mücadele edere, halkın mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak, yeşil alanlarla, kırsal alanda tarım ve hayvancılığı geliştirecek hibe projelerin hayata geçirilmesi, kentin eğitiminin Türkiye ortalamasını seviyesine getirilmesi, tarihi Siverek kentini marka şehir yapabileceklerini belirtti.

Siverek’te tanıtım çalışmalarını yapan Mehmet Ali Göngen gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti” İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra Almanya’nın Hamburg Üniversitesinde Avrupa Birliği üzerine Master yaptım. İngiltere’nin Bournemouth kentinde dil eğitimi aldım. Yine İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik, Akdeniz Üniversitesine Uluslararası İlişkiler alanında Doktora yaptım. İfade ve Basın özgürlüğü, Söylem analizi, Siyaset Sosyolojisi, Ortadoğu, Avrupa Birliği ve Kürt sorunu alanlarında çalışmalar yaptım. Bu konular da ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makalelerim yayınlandı.

Eğitim ve Akademik kariyerim boyunca memleketim Siverek ile hep yakından ilgili oldum. Siverek Belediye Başkan aday adaylığı benim için Siverek’e, Siverek halkına karşı bir vefa borcu. Ben Siverek’in daha iyi yönetilebileceğine inandığım için böyle bir göreve talip oldum. Bakıldığında Siverek aslında bir tarım ve hayvancılık kenti. Bu konuda müthiş potansiyeli olan bir şehir. Örneğin, Klasik belediyecilik hizmetleri dışında, neden Avrupa Birliği veya kalkınma ajanslarının hibe ya da destekleme fonları kırsal kesim için harekete geçirilmez ve belediye profesyonel kişilerden oluşan bir ofis kurup bu işin takipçisi olmaz. Sanayileşmeye paralel olarak kırsal kesimde yaşam standardının yükselmesi, Siverek gibi işsizlikle boğuşan ve en çok mevsimlik işçi veren bir şehir için hayatidir. Bu bakımdan Belediyenin de klasik görev alanı dışında bu işe en azından aracılık etmesi zorunludur.

Siyaset, hizmet ve iddia işidir. Söyleyecek sözünüz, projeleriniz, ülkenize ve memleketinize dair bir hayaliniz varsa böyle bir işe yeltenirsiniz. Taşına, toprağına, küçelerine, halkına, dağına, ovasına borçlu hissettiğim bu kenti hak ettiği yere taşımak için talip olduğum bu görevin ağırlığının farkında olarak; önce Halkı ve Hizmeti merkeze alarak Türkiye’de ‘Anadolu ihtilalini’ gerçekleştiren Ak Partim; sonra halkım teveccüh gösterirse -Allah’ın izniyle- bilgi ve birikimimizle anlımızın AK’ıyla bu görevin üstesinden geliriz. Allah utandırmasın…” açıklamasında bulundu

16 Kas 2018 - 17:35 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.