Sıcaktan Bunalan Şanlıurfalılar Gaptaşa Akın Ediyor

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalanlar Bozova ilçesindeki doğal kaynak suların bulunduğu Gaptaş

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalanlar, Bozova ilçesindeki doğal kaynak suların bulunduğu Gaptaş mesire alanına akın ediyor.

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Fırat Nehri kıyısındaki Gaptaş alanı, kaynak sularının aktığı küçük havuzları ve ağaçlık bölgesiyle serinlemek isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Alanın sorumlusu Mithat Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada Atatürk Barajının yapımı sırasında bölgenin piknik yeri olarak kullanılmaya başlandığını söyledi.

Kaptaş bölgesinin doğal güzelliğiyle yörenin sayılı mekanlarından biri olduğunu belirten Çetiner, Şanlıurfa ve yakın yerleşim yerlerinden vatandaşların yaz aylarında serinlemek ve aileleriyle güzel vakit geçirmek için Gaptaş'ı tercih ettiğini söyledi.

Özellikle haftasonlarında aşırı yoğunluk yaşandığını anlatan Çetiner, "Burası kaynak sularıyla ve ağaçlarıyla bölgenin en güzel yeri. Buraya gelenler piknik yapıp suda serinliyor. Eğer yetkililer burada çalışma yaparsa daha iyi olur. Yollarımız bozuk, yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Gaptaş'ta piknik yapan vatandaşlardan Medet Karaman, Mersin'den geldiğini belirterek bölgeyi çok beğendiğini söyledi.

Ömer Avcıoğlu da ailesiyle piknik yapmaya geldiğini dile getirerek, sıcak havada serinleme, nefes alma imkanı bulduklarını kaydetti.

Yakup Ağan ise Gaptaş bölgesinin tanıtılması halinde turizm alanında önemli bir yeri olabileceğini vurguladı.

28 Tem 2017 - 15:05 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.