SGK İl Müdürü'nden Uyarı! Borçları Yapılandırılıyor

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü '2018 Mart ve öncesi SGK 'ya olan kiralama ve sağlık hizmet sunucularına yapılan yetersiz ödemeler

Borçları Kredi Ve Banka Kartı İle Ödeme İmkânı Bulunmaktadır

Başvurular 01 Haziran 2018 - 31 Temmuz 2018 Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Yapılandırmanın devamı için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi zorunludur diyen Ünlü “ Ayrıca bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, son taksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır. Peşin ödemeyi tercih eden sigortalılarımız bu ödemeyi gerçekleştiremediklerinde onlara ayrı bir kolaylık sağlayacağız. İsterlerse 31 Ağustos tarihine kadar müracaatı halinde taksitlendirme yapabileceğiz. Taksit için başvuranlar 31 Temmuza kadar müracaatları halinde taksit sayısını arttırabileceklerdir. Daha önceki borç yapılandırması bozulmadan devam edenler içi eski ödemeleri geçerli olup yeni başvuruları alınmayacaktır. Ancak kalan tutarı peşin ödemek isteyenlere yi-üfe de yüzde 90 indirim sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İlk Defa Yapılandırmaya Giren

“İş kazası, meslek hastalığı, adi malullük, malullük ve ölüm nedeniyle borcu olan kişilere borçları kanuni faiz yerine yi-üfe hesaplanarak taksitlendirileceğini belirten Ünlü, “Yetersiz ödeme yapılan kişilere ait gelir ve aylıklar kanuni faiz yerine yi-üfe hesaplanarak taksitlendirilecek. 4/1-b (bağkur) kapsamındaki muhtar, bağımsız çalışanlar ve tarımda kendi adına çalışanların durdurulan borçları gecikme zammı/cezası yerine yi-üfe hesaplanarak 31 ağustos 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde hizmetten sayılacak. Ancak isteğe bağlı sigortalılar bu haktan faydalanamayacaklardır. Örnek vermek gerekirse yapılandırma öncesi 9000 gün sigorta primine karşın tahakkuk ettirilen borç 200,00 TL civarında iken yapılandırma sayesinde 68,00 TL civarında bir borç tahakkuk ettirmekteyiz. 132,00 TL civarında vatandaşımıza ciddi bir indirim sağlayarak emekli olma imkânı ortaya çıkmıştır. Tüm borçlu vatandaşlarımızı durumlarını inceletmek üzere kurumumuza davet ediyorum” dedi

02 Tem 2018 - 11:13 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.