SGK Başkanı Bağlı: SGK bir Türk mucizesinin adıdır

SGK Başkanı Bağlı 'Milli geliri 10 bin dolarlık bir ülkede bu kadar derin bir sağlık güvencesi sağlayabilmek ve bunu da ciddi bir kamu açığına

Tev tev
Haber albümü için resme tıklayın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "İddia ediyoruz, SGK aslında bir Türk mucizesinin adıdır. Yani kişi başına milli geliri 10 bin dolarlık bir ülkede, bu kadar geniş bir SGK kapsamında, bu kadar derin bir sağlık güvencesi sağlayabilmek ve bunu da ciddi bir kamu açığına sebebiyet vermeden sürdürebilmek... Buna biz Türk mucizesi diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneği (SGU) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğinide üniversitenin konferans salonunda "Sosyal Güvenlikte Son Eğilimler" paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Bağlı, sosyal güvenlik uzmanlarına eğitim seviyelerini yükseltmeleri için önerilerde bulunduğunu anlattı. "Arkadaşlar, mutlaka yüksek lisans ve doktora eğitimlerinizi yapın. Bunun için mesai problemi çıkarmayız." diyen Bağlı, akademisyenlerle bir araya gelmenin ve onlardan geri bildirim almanın kurum için çok önemli olduğunu kaydetti. SGK'nın mali olarak çok iyi durumda olduğunu dile getiren Bağlı, şunları kaydetti:

"İddia ediyoruz, SGK aslında bir Türk mucizesinin adıdır. Yani kişi başına milli geliri 10 bin dolar olan bir ülkede, bu kadar geniş bir SGK kapsamında, bu kadar derin bir sağlık güvencesi sağlayabilmek ve bunu da ciddi bir kamu açığına sebebiyet vermeden sürdürebilmek...Buna biz Türk mucizesi diyoruz."

TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Sezal'ın da katıldığı panelde çeşitli konularda oturumlar gerçekleştirilecek.

14 Kas 2018 - 20:26 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.