Servis Şoförlerine "İyi Dersler Şoför Amca" Eğitimi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bir projeyle servis şoförlerine yönelik verilen 'İyi Dersler

UlaştırmaDenizcilik ve HaberleşmeBakanlığı, JandarmaGenel Komutanlığı tarafından bir projeyle servis şoförlerine yönelik verilen "İyi Dersler Şoför Amca" eğitimleri başladı.

Şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bilinç düzeylerini geliştirmeyi amaçlayan projede eğitimler, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aytış, Uğurlu Orta Okulu Müdürü Aziz Karataş, Yardımcı kırsal Mahalle İlk ve Orta Okulu Müdürü Vehbi Uzundağ ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı Tim Komutanı Adem Çelik tarafından verildi.

Bu yıl 20 bin şoför eğitim aldı

Üç yıldan beri yürütülen çalışmalar her yıl belirlenen pilot illerde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz üç yılda toplam 28 bin servis şoförüne eğitimlerin verildiği proje kapsamında bu yıl, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat'ta seminerler düzenleniyor. 2018-2019 döneminde yaklaşık 20 bin servis şoförüne daha eğitim verilmesinin planlandığı seminerlerin sonunda, servis şoförlerine katılım belgeleri verildi.

Öğrenciler ve veliler de projeye dahil ediliyor

Ana hedef kitlesi taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförleri olan proje, çalışmalarına okul yönetimi, veliler, öğretmenler ve öğrencileri de dahil ederek, iletişim çalışmalarıyla trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmeyi ve yol güvenliğini gündemde tutmayı amaçlıyor. Çalışmalara ek olarak belirlenen illerde, formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmesi ve bir de ödüllü afiş yarışması düzenlenmesi de planlanıyor

HABERLERCOM

02 Oca 2018 - 12:17 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.