Şanlıurfalının Yaptığı İcat Çok Konuşulacak

Şanlıurfa'da havaların aşırı ısınmasından dolayı vatandaş serinlemek için çöp kovasından klima yaptı.

Şanlıurfalının Yaptığı İcat Çok Konuşulacak
Urfali
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesinde bulunan bir esnaf havanın aşırı derecede ısınması ile çöp kovasından klima yaptı. Birçok tebrik toplayan esnaf, elektriğin daha az yakmasından dolayı yapılan klimayı daha da çok geliştirip vatandaşlara satacağını söyledi. Bunun yanı sıra yaptığı klimanın içerisine kalıp kalıp buz atıp ve vantilatörü çalıştırıp buz gibi hava elde ettiğini belirtti.

Yıllardan beri kent merkezinde esnaf olan İbrahim Halil B. şunları söyledi;

“Urfa’da havaların sıcak olması kentin tüm kesimini olumsuz etkiledi elektrik faturasına para yetiştiremiyoruz ben aklımdan böyle birşey yapmaya karar verdim. Hem elektriği az yakıyor hem de dükkanı serinletecek kadarda soğutuyor. Bunun yanı sıra hem elektrikte tasarruf yapmış olduk hem de elektrik faturası daha az gelmeye başladı. Saatlerce klimanın altında serinlemeye çalışırken klimanın çarpmasıyla hasta oluyoruz. Bunun için bende bu icadı yapmaya karar verdim ve gayette memnun kaldım”dedi.

23 Ağu 2017 - 15:34 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.