Şanlıurfalılardan Kan Bağışına Büyük İlgi

Türk Kızılayı Kan ihtiyacını karşılamak üzere birçok noktada kan bağışı kampanyaları düzenliyor.

’Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılayı Şanlıurfa Kan Merkezi ile birlikte yürütülen bağış kampanyasında Şanlıurfalı vatandaşlar kan bağışında bulundu.
Türk Kızılayı Kan Merkezinde Görev yapan Doktor Nurgül Ağar Urfanatik Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu
-Ağar: “Şanlıurfalılar kan bağışı konusunda çok duyarlılar”
Kan sürekli olan bir ihtiyaç. Kan, kaynağı sadece insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen bir maddedir. Kan ve kan ürünleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. 18 ile 65 yaş arası sağlıklı her kes kan bağışında buluna bilir. Karınları tok olarak nüfuz cüzdanları ile birlikte Kızılay ekiplerine başvurmaları yeterli.




Şanlıurfalılar kan bağışı konusunda çok duyarlılar. Talep ettiğimiz zaman hastanelerimizim taleplerine yeterince cevap veriyorlar. Özelikle kış aylarında biraz zorluk çektik ama genelde duyurularımızı artırdığımızda Şanlıurfalılar sağ olsun bize yeterince ilgi ve alaka gösteriyorlar. 50 kilonun üstündeki herkes 380 gram kan bağışında bulunuyor. Biz bu aldığımız kanı üçe ayırıyoruz bunların her birisi bir başka hastaya gidiyor yani bir kişi üç kişiye hayat vermiş oluyor.


24 Mar 2017 - 15:25 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.