Şanlıurfalılar Erken Seçime Nasıl Bakıyor? İşte Cevabı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışının ardından Türkiye'nin merakla beklediği erken seçim kararı açıklandı.

Şanlıurfalılar Erken Seçime Nasıl Bakıyor? İşte Cevabı...
ahmet
Video için play'e tıklayın

MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışının ardından, Türkiye'nin merakla beklediği Erdoğan-Bahçeli görüşmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Görüşme yarım saat sürdü ve sona ermesi ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Erken seçim teklifine olumlu yaklaşıyoruz" dedi. Erdoğan erken seçim için 24 Haziran 2018 tarihini verdi.

Bununla beraber Türkiye’nin dört gözle beklediği açıklama ve erken seçim tarihi belli olmuş oldu. Muhalefet partiler erken seçime olumsuz baksalar da her zaman yapılan seçime bizlerde hazırız mesajı verdi. Peki, vatandaş ne düşünüyor erken seçim hakkında kimin başbakan, kimin milletvekili veya hangi partinin iktidara geleceğini belirleyen vatandaşların nabzını yokladık. Özellikle Türkiye’nin en önemli seçim bölgelerinden biri olan Şanlıurfa’da vatandaşlar erken seçim hakkında görüşlerini bizlerle paylaştı. Erken seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz, nasıl buluyorsunuz? Sorumuza birçok vatandaş yerinde bir karar olduğunu ve sürekli yükselen dolara karşı, dış göçlere karşı ve özellikle ülkenin daha iyi ve sağlam temeller üzerine oturtulması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararına olumlu baktıklarını ve hata geç alınmış bir karar olduklarını belirtti. Erken seçimin ülke bekası ve geleceği konusunda en doğru karar olduğunu belirten vatandaşlar 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan erken seçimlerin şimdiden vatana ve millete hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulundu

.

İşte Şanlıurfa vatandaşların erken seçim ile ilgili görüşleri:

‘Cumhurbaşkanı uygun görmüşse faydalıdır’

İbrahim Aslan, “Şuanda tek liderimiz o cumhurbaşkanımız uygun görmüşse bence faydalı olacak ülkemiz için faydalı olanı düşünmüştür kararlarına saygı duyarız ve peşinden de gideriz. Halkın nabzının bir an önce ölçülmesi tepsini bir an önce ölçmeleri lazım 2019’u beklemeye gerek yok yani şuandaki konu halkın tepkisi zamlar Afrin olayı bunlarının hepsinin birikimini halkın tepkisi olarak açığa çıkması lazım.” dedi.

‘Piyasaların düşmesi için yerinde bir karar’

Ramazan Şahiner

, “

Temennimiz hayırlı sonuçlar çıkar Türkiye’miz için hayırlı durumlar oluşu. Hayırlı olacağına kanat getiriyorum. Tüm partilerin ortak karar olması münasebetiyle sıkıntı yok diye düşünüyorum. Beklenen bir durumdu piyasaların ateşininde düşmesi açısından yerinde bir karar diye düşünüyorum.” Dedi.

‘Geç kalınmış bir karar keşke daha erken olsaydı’

Bedir Fadıl, “Esnafım vatan millete hayırlı olsun isabetli bir karar olmuş. Erken seçimin millet bazında faydalı olacağını inanıyorum doğru bir karar olmuştur Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah’ın izniyle AK Parti ve MHP ittifakı kazanacaktır desteklerimiz onlaradır. Erken seçim tam zamanı olduğunu düşünüyorum keşke daha erken olsaydı” diye konuştu.

‘Erken seçim önümüzdeki yılları görmemizi sağlayacak’

Abdürrahim Uzunlu, “Memlekettin hakkında hangisi hayırlısıysa o olsun, ama olması gerekirse erken seçim olsun ülke içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Bir vatandaş olarak bizi yönetenler bu erken seçimi gerekli görüyor ve bende bir vatandaş olarak şurayı görüyorum ama bizi yönetenler Ankara, cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz Türkiye’yi yönetenler bunları dahi iyi biliyorlar yani tehlikeyi, sıkıntıyı özellikle devlet bahçeli bu seçimi sundu ve bu seçimi de daha uygun görmüştür ki erken seçime karar vermiştir. Şimdi size bir şey söyleyeyim Türkiye’nin şartları şuanda ben bilemem ekonomiyi ama vatandaş olarak erken olması daha uygundur önümüzdeki yılları görmek gerekir yani seçim olsun.” İfadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Kaması

19 Nis 2018 - 08:45 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.