Şanlıurfalı öğrenci, atık malzemelerden robot yaptı

ŞANLIURFA'da 11'inci sınıf lise öğrencisi Mazlum Sürmeli atık malzemelerden robot tasarladı. ‘Urfalı' adı verilen şalvar giydirilip

Urfa
Haber albümü için resme tıklayın

Turgut Özal Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencisi Mazlum Sürmeli, TÜBİTAK Bilim Fuarları Projesi kapsamında tamamı atık malzemelerden yapılan ve ‘Urfalı’ adı verilen bir robot tasarladı. Bir elinde tespih, bir elinde fincan ile kahve servisi yapan robotun güneş enerjisiyle çalıştığını anlatanöğrenci Mazlum Sürmeli, “Babam elektrik elektronik işiyle uğraşıyordu. Benim de bu konularda oldukça merakım vardı. Kafamda tasarladığım robotu yaptım. Şimdilik 11 özelliği var. Güneş enerjisiyle çalışıyor. Telefon şarj ediyor. Ortam sesi kaydedebiliyor, video çekimi yapıyor, projeksiyon özelliği var, tespih çekiyor, mırra servis ediyor. Şimdilik bu robotumuz TÜBİTAK yarışmasına girmeyi hak kazandı. Şimdi bundan sonra daha fazla özellik katmak için çalışıyorum. Hayalim elektronik mühendisi olmak" diye konuştu.

Okul yöneticileri ise robotu tasarlayan öğrenciye destek verdiklerini ifade etti. Öte yandan öğrenciler ise teneffüslerinde bahçeye çıkarılan robot ile eğleniyor.

21 Mar 2017 - 13:15 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.