Şanlıurfalı Kuşçular Havada Kapıştı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kuş tutkunları bir araya gelerek yüzlerce güvercini gökyüzüne saldı.

Şanlıurfa'nın Suruçilçesindekuş tutkunları, bir araya gelerek yüzlerce güvercini gökyüzüne saldı. 'Kuş döküşü' adı verilen etkinlikte birbirine karışan kuşlar kimin çatısına konarsa onun olurken, güvercinini kaptıranlar ise herhangi bir hak talebinde bulunamıyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir araya gelen güvercin severler, bölgede kuş döküşü olarak adlandırılan etkinlikte yüzlerce güvercini gökyüzüne saldı. Güvercinler karton kutu ve kafesler içerisinde boş alana getirildi. Burada yan yana dizilen kutu ve kafeslerdeki güvercinler, aynı anda salındı. Gökyüzüne yükselen güvercinler renkli görüntüler ortaya çıkarttı. Etkiliğin amacının güvercinlerin sadakatini ölçmek olduğu belirtildi.

Çatıya konan güvercinler ev sahibinin oluyor

Gökyüzünde toplu halde uçan güvercinler, daha sonra evlerinin yolunu tutuyor. Çatıya konan güvercinlerin arasında başkasına ait kuşlar varsa ev sahibinin oluyor. Güvercinini başkasına kaptıranlar ise herhangi bir hak talebinde bulunamıyor.

Diğer adı ise 'karışma' olan 'kuş döküşü'nün Suruç ilçe merkezi ile Aligör kırsal Mahallesi'ndeki güvercin severler arasında yapıldığı belirtildi.

HABERLERCOM

23 Oca 2018 - 11:23 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.