Şanlıurfalı Besicilerin Kuraklık Kaygısı

Türkiye'nin önemli küçükbaş hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa'da besiciler yeterli yağış olmaması nedeniyle kuraklık kaygısı taşıyor.

Birçok vatandaşın tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı kentte, yağış olmaması dolayısıyla tarım ürünleri zarar gördü, meralar yeşermedi.Yem fiyatlarının kuraklık dolayısıyla daha da yükselmesinden endişe eden besiciler, bundan sonraki dönemin yağışlı geçmesini umut ediyor.

Karaköprü ilçesine bağlı Gölgen Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Mahsun Ağa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bu dönemde yeşeren meraların, yeterli yağış olmaması dolayısıyla kuru olduğunu söyledi.

İlkbaharda da yağış düşmemesi durumunda kuraklık yaşanacağını ifade eden Ağa, "Bizim buralarda hayvanlar meralardan besleniyor ama bu yıl yağışların az olması meraların gelişememesine neden oldu. Mera olmayınca biz de yeme yükleniyoruz ama sürekli yem verecek durumumuz yok. Şu anda bile arpa, saman fiyatları çok yüksek. Kuraklık durumunda gelecek yıl ne kadar yükselir düşünmek bile istemiyoruz. İnşallah bu hayvanların yüzü suyu hürmetine Allah yağmur nasip eder." diye konuştu.

Sütverimidüştü

Besici Ömer Aslan ise meralarda ot olmadığı için hayvanların yeterince beslenemediğini, bu nedenle süt veriminin de ciddi anlamda düştüğünü anlattı.

Yağmurun yağmasını dört gözle beklediklerini vurgulayan Aslan, aksi takdirde büyük sıkıntı yaşayacaklarını ifade etti.Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ise yaşanan kuraklığın çiftçiler gibi besicileri de olumsuz etkilediğini dile getirdi.Üreticileri karamsar olmamaları konusunda uyaran Çullu, gelecek günler ve ilkbaharda yağış düşmesi durumunda meraların yeşereceğini kaydetti.

HABERLERCOM

14 Oca 2018 - 12:16 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.