Şanlıurfa’da Tarihi Kalenin Surları Yağışlara Dayanamadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan kalenin surları yağışlara dayanamayarak yıkıldı. Kalenin çevresinde bulunan evlerdeki vatandaşlar korku

Şanlıurfa’da Tarihi Kalenin Surları Yağışlara Dayanamadı
hakikatt
Video için play'e tıklayın

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında

Tarihi Asurlular’a dayanan, Siverek ilçesinin önemli simgelerinden biri olan Siverek Kalesi yıllardır restore edilmeyi beklerken, son günlerde yağan yağmurlarla birlikte surlarının bir bölümü yıkılarak çevresinde bulunan evlere zarar verdi. Kalenin çevresinde bulunan evlerde yaşayan vatandaşlar, yağışlı zamanlarda kalede dökülmeler olduğunu, son yıkımın ardından evlerinde korkuyla yaşadıklarını belirtti. Vatandaşlar yetkililerin kaleye sahip çıkmadığını, bu yüzden kalenin gün geçtikçe yıkılıp yok olduğunu iddia etti.

Kale Mahallesi Muhtarı Ramazan Akgün tüm çabalarına rağmen yetkililerin bir önlem almadıklarını iddia ederek,”Kale çevresinde bulunan evlerde insanlar yaşıyor, özelikle de Suriye’den gelen insanlar yaşıyor. Ne bırakıyorlar insanlar evlerini yapsın, ne de bu evleri kamulaştırıyorlar. Kalenin hali belli, zaten gün geçtikçe yıkılıyor, böyle şiddetli yağmur yağmaya devam etse çok tehlikeli şeyler olacak" dedi.

Vatandaşlar yetkililerin ilgilenmesini istiyor

Siverek Belediyesine defalarca başvurduklarını ama bir sonuç alamadıklarını söyleyen Muhtar Akgün, ”Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a defalarca söyledik, dilekçeler verdik, bize söyledikleri, kalenin Kültür Bakanlığının elinde olduğudur. Kale Kültür Bakanlığının elinde olabilir ama buradaki yetkililer müdahale etmelidir. Bütün mülki amirler ve muhtarlar gerekirse Ankara’ya gitmeliyiz. Ne olursa olsun buna bir çözüm bulmak zorundayız, yoksa gözlerimizin önünde bu kale yıkılacak ve bu evlerde yaşayan vatandaşlar hepsi altında kalacak” diye konuştu.

Çevre sakinlerinden Adil Ağırağaç da her an kalenin yıkılacağından korktuklarını söyleyerek, bu tarihi kaleye yetkililerin bir an önce sahip çıkmalarını istedi.

İHA

08 Oca 2019 - 14:27 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.