Şanlıurfa’da Suya İndirim Yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Daire Başkanlığının enflasyonla mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda içme suyuna indirim yapıldı.

Şanlıurfa’da Suya İndirim Yapıldı
emın ateş
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Daire Başkanlığı Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmeler neticesinde enflasyonla mücadele kapsamında Urfa’daki ticari, kamu kurum ve kuruluşların ve konutların kullanım suyunda yüzde 10 indirime gidildiğini açıkladı. Müjdeli haberi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi verdi.

‘Urfa’da fiyatlarda koşulların dışında artışlar yok’

Şeref Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, “Bilindiği üzere gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerekse hükümetimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları yeni esnaf ve sanatlar birliğimiz, tüm işveren kuruluşlarımız ülkemizde enflasyonla mücadeleyi birlikte yürütüyorlar. Ve Allaha şükürler olsun bu anlamda ekonomik rakamlar enflasyon rakamları ve fiyatlarla olan doğru mücadeleyi bizler öncelikle Büyükşehir Belediyemize bağlı olarak Zabıta Daire Başkanlığımız tüm işyerlerimizi inceledi. Fiyat listelerini oluşturarak gerekli olan denetimleri sağlayarak ve yine işverenlerimiz ve esnaflarımızın bize yardımcı olma noktasında bizlerle hareket ettiği için Şanlıurfa şehrimizde bu koşullarda aşırı fiyat artışların olmadığı tespitine ulaşılmıştır.” dedi.

‘Şanlıurfa suyuna yüzde 10 indirim yapıldı’

“Yine büyükşehir belediye başkanlığımız ve yine bize bağlı olan ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz Yönetim Kurulu kararını deklere etmek için toplandık.” Diyen Çiftçi, “Yapmış olduğumuz görüşmelerde bizimde kurum olarak hükümetimizle birlikte enflasyon ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi sadece vatandaş görevi olarak değil kurumsal olarak aldığımız ve alacağımız kararlarla göstermemiz lazımdır. Bizlerde bugün itibarı ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz ile birlikte aldığımız karar birlikte tüm abonelerde ticari, kamu kurum kuruluşu ve konut abonelerinde içme suyu bedelini yüzde 10 ile düşürme karar aldık. Bu kararın gerekçesi enflasyonla mücadele ile hükümetimizin ve halkımızın yanındayız. Halkımızın ekonomisini düşünerek hareket ediyoruz, yüzde 10 indirim kararı alındı teklifi genel kurula iletildi ve bu kararında Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.” Diye konuştu.

Çiftçi son olarak ise, “Şanlıurfa Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanmaktadır. Diğer şehirlerarasında su dağıtım bedeli en düşük olan il Şanlıurfa’dır. Ona rağmen biz yine halkımızı düşünerek, hükümetimizin enflasyonla mücadele kararına destek vererek, yüzde 10 indirim kararı aldık.” Diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Mehmet Kaması

19 Kas 2018 - 13:36 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.